Doi egipteni găsiți ascunși sub bagaje, în portbagajul unei mașini, la Cenad

Doi egipteni au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să iasă ilegal din țară. Aceștia se aflau ascunși în portbagajul unei mașini. Şoferul autoturismului, tot cetăţean egiptean, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, instanţa dispunând pe numele acestuia măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Duminică, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pentru a ieşi din ţară, un cetăţean egiptean, în vârstă de 26 de ani, posesor al unui permis de şedere emis de autorităţile italiene. Cu ocazia efectuării controlului specific asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au constatat că în portbagaj se aflau ascunşi, sub bagaje, doi cetăţeni străini. Cei doi bărbaţi şi şoferul autoturismului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

 În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că doi sunt cetăţeni din Egipt, cu vârste de 17, respectiv 20 de ani, ambii fiind solicitanţi de azil pe teritoriul României. Aceştia din urmă au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în ţări din vestul Europei şi nu deţineau documente valabile.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile pentru şoferul autoturismului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole