DISKOteka Festival, “îngropat“ de CJ Timiș prin închiderea stadionului. CIAO Festival by Vineri 15, amânat din cauza numărului mic de bilete vândute

La Timișoara trebuia să se desfășoare între perioada 27-29 mai 2022 evenimentul denumit CIAO Festival by Vineri 15, la Muzeul Satului Bănățean.

Festivalul trebuia să înlocuiască DISKOteka Festival care a nu s-a mai putut organiza la Timișoara din cauza deciziei CJ Timiș de a închide stadionul Dan Păltinișanu.

Pentru că stadionul a fost închis, ar fi fot bine dacă rămânea în stadiul în care l-am lăsat în 2019, nu putem să facem Diskoteka Festival în Timişoara. Este cel mai mare festival retro din Europa, din cauza dimensiunii scenei şi a numărului de artişti prezenţi. Nu întâmplător am venit la Timişoara, care avea stadionul mare”, spunea în luna martie 2022 Marius Gavrilă, iniţiatorul Diskoteka Festival.

Acesta promitea că timișorenii nu vor rămâne fără festival, însă ar fi trebuit să fie unul mai mic, denumit Ciao Festival.

Acum însă organizatorii au decis amânarea, care practic înseamnă anularea festivalului, din cauza numărului mic de bilete vândute.

Facem precizarea că CJ Timiș în schimb a aruncat pe geam, total netransparent, în ultima perioadă fonduri publice pentru evenimente gratuite, desfășurate chiar la Muzeul Satului Bănățean, în condițiile în care marile investiții stagnează.

Din păcate suntem nevoiți să amânăm CIAO Festival by Vineri 15, eveniment program să aibă loc în perioada 27-29 mai 2022, pentru 1-4 iunie 2023. Motivul este numărul mic de bilete vândute, în condițiile în care toată lumea știe de CIAO Festival, iar Timișoara este împânzită de afișe și bannere, au fost multe campanii online, la radio și TV. Am făcut tot ceea ce a depins de noi, ca și organizatori, pentru ca evenimentul să aibă loc și să devină unul de referință pentru Timișoara. În același timp înțelegem, la ce vremuri trăim, oamenii prioritizează nevoile de bază și renunța la cheltuielile neesențiale, cum sunt distracția și evenimentele. Totul s-a scumpit și pare doar începutul, trăim vremuri extrem de dificile. Cei care au cumpărat carduri de acces la CIAO Festival by Vineri 15, pot solicita să primească banii înapoi sau pot păstra biletele, care vor fi valabile și anul viitor. Mulțumim echipei de producție DISKOteka Festival, care a fost alături de noi la fiecare pas, cu mult profesionalism și implicare. A făcut eforturile colosale, ca într-un timp atât de scurt să reușească să adune toți artiștii și să pregătească un spectacol excelent, până în cele mai mici detalii. Ne dorim ca măcar în iunie 2023, să ne putem bucura de acest show. Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au susținut și au dorit la fel de mult ca noi, ca acest eveniment să aibă loc. Sperăm că anul următor ne va aduce vremuri mai bune, să ne putem distra și bucura împreună la CIAO Festival, în Timișoara“, au transmit organizatorii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole