Deputatul PNL, Marilen Pirtea: Mașinile Retim-ului produc tot mai multe blocaje în trafic

Odată cu începerea noului an școlar, traficul din Timișoara devine sufocant la orele de vârf. Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea este de părere că dimineața pe lângă cei care-și duc copii la școală și merg la serviciu mai sunt pe străzi și mașinile Retim care ridică gunoiul.

„Odată cu începerea toamnei, deschiderea anului școlar și revenirea din concedii, traficul Timișoarei se aglomerează în orele de vârf, indiferent de zonă. În plus, mai ales la primele ore ale zilei, între 7 și 9 dimineața, programul de colectare a deșeurilor menajere produce blocaje succesive pe multe străzi din cartierele aglomerate, exact în intervalul în care traficul se aglomerează, oamenii pleacă la muncă sau cu copiii la școală”, remarcă deputatul PNL de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

Pirtea consideră că programul de colectare a deșeurilor ar trebui regândit.

„Mașinile Retim-ului produc acum tot mai multe blocaje în trafic, la orele în care o mare parte din timișoreni caută să se încadreze într-un program fix și să ajungă la muncă, școli, grădinițe sau facultăți. A devenit aproape imposibil ca să „scapi” dimineața fără un blocaj cauzat de mașinile serviciului municipal de salubritate. Probabil că miile de cazuri în care programul normal de dimineață al oamenilor a fost dat peste cap, prelungindu-se prin întârzieri foarte mari, reprezintă un motiv suficient de solid pentru regândirea graficului după care este organizat programul de colectare a deșeurilor menajere cu mașinile Retim-ului”, adaugă deputatul Marilen  Gabriel Pirtea.

De asemenea, deputatul solicită Primăriei Timișoara să propună un alt grafic pentru circuitul mașinilor de colectare a deșeurilor în timpul săptămânii.

„Este evident că s-a creat un orizont de așteptare în comunitatea timișoreană pentru o decizie luată la nivelul executivului Primăriei Municipiului Timișoara față de această frecventă perturbare a traficului din oraș. Solicităm și pe această cale reprezentanților din administrația locală să analizeze alături de operatorul de salubritate propunerea unui grafic schimbat pentru circuitul mașinilor de colectare deșeuri, astfel încât intervalul de vârf al zilelor lucrătoare, între 7 și 9 dimineața, să fie degrevat de potențialele blocaje”, propune Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole