Deputatul AUR de Timiș, Titi Stoica, a fost la DNA. Demnitarul a depus plângere penală împotrivita deputatului PNL Timiș, Cosmin Șandru, pentru dare de mită și trafic de influență. George Simion: suntem aici ca să stârpim corupția

Screenshot

Deputatul AUR de Timiș, Titi Stoica, împreună cu președintele AUR, George Simion, au fost la DNA pentru audieri, în legătură cu plângerea penală depusă împotrivita deputatului PNL Timiș, Cosmin Șandru, un extrem de apropiat camarad al șefului filialei, Alin Nica, pentru dare de mită și trafic de influență.

Deputatul liberal și directorul STPT, Nicolae Bitea, membru în BPJ al PNL Timiș, au fost protagoniștii unei înregistrări care a fost publicată de cei de la AUR în preziua moțiunii de cenzură. Conform înregistrării cei doi fruntași liberali îi propuneau deputatului Titi Stoica diverse avantaje, angajări la stat și funcții pentru apropiați, pentru a nu se prezenta la votul împotriva Guvernului Florin Cîțu.

Deputatul Aur i-a înregistrat pe cei doi și a depus plângere penală la DNA pentru dare de mită și trafic de influență.

“Am fost invitat astăzi(n.r. ieri) pentru declarații și aș vrea să transmit tuturor că acestea este un gest de normalitate, că așa trebuie procedat pentru că trebuie odată pentru totdeauna să spunem stop acestor practici, să spunem stop politizării, a declarat, ieri, la intrarea la DNA deputatul AUR de Timiș“, Titi Stoica.

La rândul său, președintele AUR, George Simion a spus că susține demersul colegului său.

“Am venit alături de colegul Ciprian Titi Stoica pentru că mai mulți parlamentari de la AUR au fost abordați pentru a nu se prezenta în ziua moțiunii la vot. O să ducem acest demers până la capăt, vinovații, în frunte cu Florin Cîțu, trebuie pedepsiți. El și-a desemnat o așa zisă echipă de negociere din care făcea parte și Rareș Bogdan, care ne-a contactat la nivel central, care trebuia să se întâlnească cu domnul deputat Stoica în București. Este un fenomen care trebuie alungat din viața politică și vor fi mult mai prudenți viitorii clienți ai DNA când vor mai face asemenea oferte. Suntem aici ca să stârpim corupția. Cinci parlamentari AUR au fost abordați și am depus la DNA toate probele înainte să le facem publice și sperăm să avem parte de justiție corectă. La nivel național a fost vorba și despre funcții la Institutul Cultural Român unde corupția este în floare“, a spus George Simion.

Partidul AUR a făcut precizări cu privire la audierile de DNA pe pagina de Facebook.

“Astăzi(n.r.ieri), fratele nostru Ciprian Titi Stoica a fost la DNA pentru a da declarații referitoare la încercarea PNLiștilor lui Cîțu de a-l corupe. E timpul să facem curațenie în politica românească! Distribuiți să le intre frica în oase hoților!“, a comentat AUR.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole