Debitul Dunării, pe sectorul Baziaş, se va menţine sub media multianuală a lunii august

Debitul Dunării, pe sectorul Baziaş, se va menţine sub media multianuală a lunii august, pe parcursul acestei săptămâni, cu cote fluctuante ale apelor, până la o valoare maximă de 3.700 mc/s, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, fluviul Dunărea va înregistra o creştere a debitelor, în următoarele două zile, până la 3.700 mc/s, staţionar la această valoare o zi, apoi în scădere uşoară până la valoarea de 3.500 mc/s, sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, cu excepţia sectorului Gruia – Calafat (în prima parte a intervalului) şi a sectorului Calafat – Corabia (în a doua parte a intervalului), unde vor fi în uşoară creştere.

Prognoza de specialitate arată că, în perioada 22 – 28 august, pe râurile din ţară, debitele medii zilnice vor fi în scădere, mai ales în jumătatea de est, şi în general staţionare pe celelalte cursuri de apă, fiind posibile uşoare creşteri de debite pe unele râuri mici din zonele montane ca urmare a averselor prognozate.

De asemenea, în partea a doua a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi staţionare, dar sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe râurile mici din zonele de deal şi munte din vestul, centrul şi nordul ţării din cauza averselor torenţiale, cu caracter temporar accentuat.

Subunitatea de Pompieri Făget are șef nou

Sublocotenent Cosmin Bujor este de astăzi comandantul Subunității de Pompieri Făget. TIMIȘOARA – 13 august “Tânărul ofițer a absolvit Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”…

Caniculă până la finalul săptămânii

Revine canicula în vestul țării. ANM a anunțat că vor fi temperaturi de peste 35 de grade Celsius, până la finalul săptămânii. “Vremea se va încălzi până în cursul zilei…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole