Corpuri noi de clădire la Spitalul Victor Babeș – construite de Primăria Timișoara. Dominic Fritz: proiectul era în stagnare din 2014 și am început să construim din februarie

Primăria Timișoara construiește la Spitalul Victor Babeș corpuri noi de clădire, proiect care era blocat din 2014.

“Într-un an suntem aproape de finalizarea unui nou corp de clădire la spitalul Victor Babeș. Cel de-al doilea corp nou are, de asemenea, structura finalizată pentru parter și se va trece la următorul etaj. Lucrările continuă și pe perioada iernii, în interior. Aici va funcționa un centru modern de recuperare respiratorie pentru pacienții cu boli pulmonare sau sechele lăsate de Covid. Proiectul complexului medical, care era în stagnare din 2014 și la care am început să construim din februarie, va avea două corpuri noi cu săli de hidroterapie, kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, 13 saloane cu grupuri sanitare proprii, cinci cabinete medicale, două saloane de studii clinice, săli de mese. Medicii vor avea la dispoziție o sală de conferințe, iar studenții, o sală de curs“, a declarat primarul Timișoarei.

Primăria a alocat peste 45 de milioane de lei pentru sănătate în acest an.

“Corpul B, cel care va avea sala de kinetoterapie are structura complet finalizată și în acest moment se lucrează la finisaje și la instalații. Corpul A are, de asemenea, structura finalizată pentru parter și se va trece la următorul etaj. În acest an am investit în sănătate, capitol pentru care s-au alocat 45,2 milioane de lei. Am aprobat modernizarea a două secții de ATI de la Babeș, unde în scurt timp vom demara procedura de atribuire a contractului de proiectare. Cele două secții ATI care funcționează, în prezent, în două spații separate – aflate la distanță unul de celălalt, fapt ce îngreunează circuitele în spital – vor fi integrate într-o singură incintă“, a mai precizat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole