Consiliul Local Timișoara se întrunește marți în ședință ordinară – 63 de proiecte vor fi pe ordinea de zi printre care și o adresă “ghiveci“ a Prefecturii Timiș

Consiliul Local al Municipiului Timișoara au fost convocați în ședință ordinară, în data de 19.04.2022, ora 17,00, în  Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara din bd. C.D. Loga, nr.1.

Pe ordinea de zi, disponibilă AICI, sunt înscrise 63 de proiecte la care se va adăuga ce mai probabil și o listă suplimentară de proiecte.

Între acestea se regăsește și luarea la cunoștință a unei adrese a Instituției Prefectului nr. 3390/S2/22.03.2022 referitoare la activitatea de convocare a ședințelor Consiliului Local.

Adresa, pe care o puteți citi la finalul articolului, semnată de prefectul PSD, Mihai Ritivoiu, nu face referire la vreun răspuns care a fost solicitat Prefecturii și cuprinde o serie prevederi legislative și recomandări privind convocarea ședințelor de Consiliu Local. Este un fel de “ghiveci“ din care nu se înțelege nimic și mai ales nu se deduce scopul acestui înscris, trimis “șmecherește“ către toate primăriile din județ.

În schimb, documentul nu oferă un răspuns așteptat la contestația depusă de Sindicatul din Primăria Timișoara referitoare la noua organigramă, adică dacă Prefectura va contesta HCL-ul respectiv în contencios administrativ sau nu, deoarece contestația este bazată tocmai pe modalitatea de convocare a plenului respectiv.

Probabil prefectul Mihai Ritivoiu așteaptă un răspuns de la juriștii insitituției, ne dorind să procedeze ca pe vremea când era consilier județean și semna acte administrative după mai multe luni doar pentru că îi erau favorabile actualului partener penelist de guvernare, nefiind un mare guraliv la modificările de organigramă ale Consiliului Județean așa cum procedează în cazul Primăriei Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole