Consiliul Județean Timiș finalizează un nou proiect PSDobra – extinderea UPU de la Spitalul Județean, un proiect pe fonduri europene în valoare de 8 milioane de lei

Consiliul Județean Timiș finalizează un nou proiect lăsat moștenire de administrația PSDobra.

Este vorba despre extindere, modernizare și dotare cu echipamente performante a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Pius Brînzeu Timișoara, în valoare de 8 milioane de lei, fonduri europene.

Conform unei invitații de presă inaugurarea va avea loc joi, 19 ianuarie, de la ora 10, cu participarea șefului DSP, Raed Arafat, după următorul program:

09:45 – 10.00 Întâmpinarea jurnaliștilor și plasarea echipamentelor media;

10:00 Deschiderea vizitei de lucru de către președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica;

10:15 Intervenția secretarului de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat;

10:30 Prezentarea de ansamblu a investiției, beneficiile acesteia și provocările depășite în implementare, Marian Vasile – coordonatorul finanțărilor europene din cadrul Consiliului Județean Timiș și administrator public al județului;

10:45 Sesiune de întrebări și răspunsuri;

11:00 Prezentarea noului sistem integrat de preluare pacienți și triaj de către medicul șef al UPU-SMURD Timiș, dr. Mihai Grecu“, arată sursa citată.

Așadar, Alin Nica se laudă deșănțat și fără rușine cu munca altuia, deoarece pe 29 mai 2020, fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, realiza o vizită pe teren, în plină pandemie Covid-19, la Spitalul Județean, în care anunța începerea lucrărilor.

Extinderea UPU a Spitalului Județean Timișoara, o provocare. Lucrările, aproape de start. Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara intră, în cel mai scurt timp posibil, într-un amplu proces de extindere și modernizare. O vizită aici era absolut necesară, pentru că am reușit să punem la punct ultimele detalii tehnice ale lucrării, în sine, o mare provocare. Pe de o parte, pentru că activitatea UPU trebuie mutată parțial, iar pe de altă parte, din cauza crizei epidemiologice pe care o traversăm. Se va construi un corp nou cu o suprafață la sol de 355 mp și o suprafață desfășurată de aproape 800 mp, cu subsol, parter și etaj. La parter, se va amplasa o cameră pentru accesul ambulanțelor și o sală nouă de așteptare. De asemenea, vor fi create spații de decontaminare și deparazitare, camere de recepție și triaj, cât și grupuri sanitare. La etaj, vom crea o sală de curs. Durata contractului este de 25 de luni – 6 de proiectare și 19 luni pentru execuția lucrărilor“, a scris Călin Dobra pe Facebook la vremea respectivă.

Contractul de proiectare și execuție fusese semnat de fostul șef al CJ Timiș pe data de 07 octombrie 2019, atunci când “fiul satului Dudești“, Alin Nica, încă număra oile pe câmp ca să poată adormi seara.

Așa cum era de așteptat, “Țăranul de la Dudești“ aflat pentru încă puțin timp la conducerea CJ Timiș, după care va merge să pască oile nașului său pe câmpurile Becicherecului, nu l-a invitat pe Călin Dobra la inaugurarea investiției, conform invitației de presă. Însă, Călin Dobra merită tot ceea ce i se întâmplă. A refuzat constat să urmărească implementarea proiectelor lăsate moștenire și a evitat să arate incompetența actualei administrații, la fel cum s-a profilat deja ca un posibil candidat al unei mici comunități și nu ca un lider județean.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole