Consilierul local USR, Răzvan Stana, după o vizită în Kuncz: o rană deschisă a Timișoarei, sunt probleme grele, sociale

Consilierii locali USR au continuat ieri seria întâlnirilor cu cetățenii prin cartiere Timișoarei.

După vizite în Calea Șagului și Dacia, acum aleșii useriști s-au deplasat în cartierul Kuncz.

Ce au găsit acolo nu a prea fost prea plăcut.

“Cartierul Kuncz, o rană deschisă, încă, a Timișoarei. Ieri împreună cu colegii consilieri Rodica Militaru și Paula-Ana Romocean, am fost, din nou, acolo. Din nou…pentru că noi nu am mers doar în campanie acolo… A fost alături de noi Președintele filialei USR a Timișoarei, Sorin Sipos și Alex Cioroianu responsabil USR pentru acest cartier. Au fost alături de noi cei care se ocupă de această comunitate în Direcția de Asistență Socială a Timișoarei, domnul Marian Pisică, dar și oameni dedicați acestui cartier, precum Peter Bahuczki, fost mediator al școlii din cartier“, a declarat Răzvan Stana.

Probleme grele, sociale

“Această comunitate, de câteva sute de suflete, a fost mai mereu invizibilă pentru autoritățile Timișoarei. Și acolo sunt niște probleme grele, sociale, dar și legale privind terenurile pe care sunt amplasate casele, lipsa de contracte și de intabulare a acestor case și pornind de aici lipsa de acte de identitate a cetățenilor. Imaginați-vă că sunt oameni de 50-60 de ani, născuți acolo, în cartier, ce au case construite, dar încă nu au acte de proprietate sau acte de identitate! Noua administrație a încercat pe tot parcursul anului trecut să găsească soluții legale unei situații complicate cu adevărat. Dar soluții REALE, nu din nou promisiuni de care oamenii, pe drept cuvânt, s-au săturat. Așa cum a fost de exemplu soluția salubrizării, ce a însemnat, până acum, 1000 to de deșeuri evacuate din cartier“, a mai spus consilierul local USR.

Oamenii din cartier sunt plini de temeri privind viitorul lor

“Ieri am fost acolo tocmai pentru a discuta concret, pornind de la actele existente, cum putem ajuta. Oamenii au venit deschiși către noi, dar, recunoaștem, plini de temeri față de viitorul lor și al copiilor lor. Am plecat promițând un singur lucru: că vom merge pe ,,firele” identificate în cartier, legal, pentru a găsi calea spre rezolvarea situației. Pentru mine lumina zilei au fost copiii care ne-au însoțit pe tot parcursul celor două ore petrecute acolo. Sunt copii frumoși, ce merg la grădiniță și școală și pentru educația cărora părinții, chiar aflați în grele condiții, fac eforturi vizibile. Momentul în care Sara, o fetiță de doar câțiva ani m-a luat spontan de mână…m-a topit. Pentru acești copii și evident pentru părinții lor încercăm ceea ce nimeni nu a reușit până acum: o soluție responsabilă și de durată în Kuncz“, precizeazxă Răzvan Stana.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole