Consilierul local PSD, Radu Țoancă: Insolvența Colterm a fost întârziată din motive politicianiste – ar fi trebuit să aibă loc în martie

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, susține că insolvența este singura care ar putea evita falimentul Colterm, însă procedura a fost mult întârziată.

“Insolvența Colterm a fost întârziată din motive politicianiste și îi costă pe timișoreni zeci de milioane de euro. I-am transmis primarului Timișoarei, Dominic Fritz, atât public, cât și în privat, atat în calitate de consilier municipal, cât și în numele PSD, încă de acum 8 luni, că singura soluție de evitare a falimentului Colterm este demararea urgentă a unei proceduri transparente de insolvență cu un consortiu de firme de specialitate. Ca de obicei, sfătuit de “specialiștii” de care s-a înconjurat, inclusiv de cel care “la 3 dimineața, trezit din somn, are soluții pentru Colterm”, Dominic Fritz a refuzat această soluție – pe care ne-o prezinta azi public ca pe o mare descoperire!- Această ezitare, care a “franjurat” bugetul Colterm – și așa anemic- cu sume importante, a generat pierderi de zeci de milioane de euro, care vor încărca la iarnă factura pe care o decontează timișorenii. Astfel, s-ar fi evitat:amenda de 21 de milioane de euro, punerea sub sechestru a întregului patrimoniu Colterm către ANAF, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin OG 6/2019, contractarea unor cantități de cărbune și gaz, scumpite de câteva ori în numai 8 luni. Aș fi salutat și nu aș fi criticat conferința de presă de astăzi a domnilor Dominic Fritz și Ioan Silviu Doboși, dacă ea ar fi avut loc în luna martie a anului 2021!“, spune Radu Țoancă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole