Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, acuză politizarea Consiliului de Administrație de la STPT

Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, susține că primarul Dominic Fritz nu s-a ținut de cuvânt când promis că va depolitiza consiliile de administrație ale societăților din subordinea Consiliului Local.

“Apel la memoria primarului Fritz. Declarație dată site-ului orasultimisoara.ro, în 12 iulie 2020: “STPT-ul ca și alte societăți din subordinea primăriei, este o societate politizată, sunt mulți oameni acolo care sunt puși politic pentru că au un anumit carnet de partid, nu pentru că știu ce fac!” Realitatea zilei de ieri, 15 martie 2022: decapitarea CA-ului STPT; numirea unor noi membri, 6 useriști, inclusiv “fruntași” de prin județ și 3 peneliști, asumați de Ambruș (n.r. liderul Platformei Liberal Conservatoare). În plus față de ipocrizia evidentă a primarului pe povestea cu depolitizarea, așa cum am anticipat, ca și în cazul celorlalte societăți din subordinea PMT, numirile au fost făcute în baza unor înțelegeri subterane, fără pic de transparență, cu nume scoase din joben în toiul ședinței“, susține Roxana Iliescu.

Consilierul local Pro România i-a apărarea vechiului CA din care făcea parte și fostul director STPT, “penalul“ Nicolae Bitea, trimis în judecată de DNA pentru dare de mită.

“Despre motivele pe care le-au invocat și care au stat la baza manevrei, sunt fix pe dos față de susținerile lor sau fără legătură cu competența membrilor CA: Declarație primar în conferința de presă din 14 martie 2022: “Din 2018 s-au angajat la STPT 221 de oameni, marea majoritate a acestor oameni lucrează în birouri, nu s-a schimbat numărul șoferilor”. În realitate, este fix pe dos, în ultimii ani scăzând personalul TESSA cu 30% și crescând numărul de vatmani și șoferi cu 60%, asta în contextul în care a crescut și numărul tramvaielor/troleibuzelor/autobuzelor, de la 115 (2018), la 168 (2021). Despre datoriile la ANAF: Nu sunt acumulate pe perioada mandatelor membrilor CA decapitați. Ba mai mult decât atât, aceștia au achitat sume semnificative din această datorie până în această iarnă când au intrat în impas. Motivele lor, situația pandemică și sumele exorbitante pe care le au de recuperat de la SMTT și de la Primarie- vreo 70 de mil.. Mai mult decât atât, nu poți imputa membrilor CA disfuncționalitățile dintre STPT și SMTT, în condițiile în care de un an de zile Lațcău este Președintele SMTT, având și majoritate în AGA- asta apropo de Contractul problematic care guvernează raporturile dintre STPT și SMTT, a cărui modificare a fost cerută în mod constant de nu știu cât timp de membri CA. Acestea fiind spuse, la cum au procedat și de data aceasta, mă tem ca marea reformă anunțată și la STPT, să nu se traducă de fapt într-un nou caz de insolvență!“, mai consideră consilierul local.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole