Consilierul local din Dumbrăvița, Alina Sperlea, datorii la ANAF de 6 milioane RON, dar niciun venit declarat oficial

Consilierul local din Dumbrăvița, Alina Sperlea, se află într-o situație halucinantă.

Conform unui document intrat în posesia redacției noastre alesul Pro România are datorii la ANAF de circa 6 milioane de lei, dar și la alte entități. Însă conform declarațiilor de avere nu are niciun venit, în afară de indemnizația de consilier local, în valoare de 8 mii de lei anual.  

Alina Sperlea are blocate conturile bancare pentru popriri emise de diverși executori judecătorești, ANAF Timișoara sau de Finanțele Timiș.

Interesant este că Alin Sperlea are datorii inclusiv către Primăria Dumbrăvița, de 11 mii de lei, deși este consilier local al acestei comunei și ar trebui să se îngrijească de veniturile la bugetul local, bani din care sunt construite apoi bunurile publice – parcuri, școli, drumuri, apă, canal.

Potrivit declarațiilor de avere din 2020, 2021 și 2022, consilierul local Pro România, nu are niciun venit declarat, doar indemnizaâia modică de la CL Dumbrăvița.

Totuși, din declarația de avere din 2020 reiese că Alina Sperlea deținea cotă parte din câteva terenuri, însă acestea au dispărut fără urmă, neexistând nicio referire la ce s-a întâmplat cu bunurile respective – au fost vândute, donate sau pur și simplu nu au mai fost trecute în declarațiile de avere depuse în 2021 și 2022.

Extras declarație avere 2020
Extras declarație avere 2021

Din acest motiv Buletin de Timișoara va sesiza Agenția Națională de Integritate pentru a verifica această situație, existând suspiciuni privind un posibil fals în declarații oficiale și dobândirea de avere nejustificată.

Conform unor surse ale Buletin de Timișoara datoriile Alinei Sperlea ar proveni din faptul că consilierul local este dezvoltator imobiliar pe persoană fizică, însă ar fi depășit plafoanele pentru neplata TVA, din cauza sumelor mari tranzacționate, iar finanțele s-ar fi îndreptat împotriva consilierului local pentru recuperarea datoriilor.

Mai mult, spun surse noastre, afacerile imobiliare ale consilierului local au fost trecute, tot din această cauză, pe un alt membru al familiei și așa s-ar explica lipsa veniturilor.

Redacția noastră a solicitat o serie de clarificări consilierului local în privința neconcordanțelor din declarația de avere și am solicitat un punct de vedere în privința datoriilor către ANAF și bugetul local al Primăriei Dumbrăvița, însă nu am primit niciun răspuns până la data publicării acestui articol.

Așadar, locuitorii celei mai bogate comune din țară au în Consiliul Local un consilier care probabil umblă cu sacoșa de bani lichizi în portbagaj, din moment ce în declarațiile de avere nu este înscris nici măcar un cont curent, deși măcar unul există, dar probabil este gol, așa cum reiese din documentul privind popririle.

Respect pentru Dumbrăvița – stătea scris pe pliatul de campanie din 2020 al consilierului local Pro România, Alina Sperlea, care atât respect are pentru comunitate încât nu își achită nici datoriile la bugetul local.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole