Conducerea PNL a CJ Timiș este incapabilă să dărâme stadionul Dan Păltinișanu. Cum va reuși să construiască altul în loc?

Incompetența administrației PNL a CJ Timiș a făcut ca probabil cel mai important proiect de infrastructură rutieră din ultimii zeci de ani derulat de Consiliul Județean – extinderea la patru benzi de la Dumbrăvița – să fie blocat undeva în adâncul hârtiilor și procedurilor despre care nimeni nu mai știe nimic, lipsa de transparență fiind aproape totală de când la conducere se află șeful PNL Timiș, Alin Nica și gașca sa de sinecuriști.

Un alt proiect major pentru întreaga regiune este stadionul Dan Păltinișanu. Nici în acest caz nu mai știm nimic după momentul jenant când s-a stins nocturna în timpul unui meci, incident care s-a lăsat cu un nou scandal național provocat de fruntașii PNL-iști.

Viitoarea arenă promisă și mult discutată ar urma să aibă 30.000 de locuri și se va realiza printr-o investiție guvernamentală de 600,2 milioane de lei, conform studiului de fezabilitate.

Așadar, Timișoara ar trebui să primească circa 120 de milioane de euro pentru Stadion. În care viață? deoarece Guvernul nu are bani să acopere cheltuielile cu căldura la iarnă.

Momentan, Consiliul Județean este incapabil să dărâme vechiul stadion Dan Păltinișanu, pentru demolarea căruia ar fi nevoie de o hotărâre de guvern, care însă trebuie adoptată concomitent, adică în același timp, cu o altă hotărâre de guvern prin care să fie aprobată finanțarea viitoarei arene.

Deși Partidul Național Liberal se află la guvernare de la finalul anului 2019, deținând chiar funcția de premier prin diverșii săi președinți de partid, actuala administrație PNL a CJ Timiș, în frunte cu Alin Nica, cere sprijinul unui ministru UDMR pentru urgentarea procedurilor privind demolarea stadionului, așa cum aflăm dintr-o postare de ieri, 24 septembrie 2022, de pe Facebook.

Am primit vizita ministrului Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák. Am discutat în mod particular despre situația Stadionului, context în care am cerut sprijin pentru urgentarea procedurilor la București deoarece noi, aici, la Consiliul Județean ne-am făcut treaba. Avem pregătită demolarea și am rezolvat toate aspectele care țin de atribuțiile noastre“, a scris Alin Nica pe Facebook.

Fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, susținea în 28 decembrie 2019 următoarele:

La momentul acesta (n.r. decembrie 2019), Compania Nationala de Investitii a licitat pentru studiul de fezabilitate si prefezabilitate, se va semna contractul cu un proiectant, se va realiza studiul de fezabilitate care da o valoare cu niste indicatori. Acesti indicatori se trimit la Guvern care trebuie sa dea o hotarare cu aprobarea acelor indicatori tehnico economici si o alta hotarare cu aprobarea demolarii. Minim doua hotarari trebuie date pana cand ajungem efectiv la momentul demolarii“, declara Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Călin Dobra a plecat de la conducerea Consiliului Județean Timiș la finalul lunii octombrie 2020.

Deci, de atunci și până în prezent, nu s-a mai întâmplat nimic, decât finalizarea studiilor contractate de CNI în mandatul său.

Nimic însă nou despre proiectul tehnic, execuție, cele două hotărâri de guvern sau modul de finanțare a stadionului, suma necesară fiind exorbitantă . Doar întâlniri formale în jilțuri demne de cocalarii Timișoarei, precum cea cu ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák de mai jos.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole