Conducerea Consiliului Județean Timiș și-a acordat drepturi salariale ilegal – CJ Timiș refuză să prezinte lista persoanelor care au încălcat legea – a fost legalizat furtul banilor publici

Buletin de Timișoara vă prezenta luni, 18 noiembrie, faptul că noua conducere PSD a Consiliului Județean Timiș, în frunte cu președintele Alfred Simonis, refuză să prezinte public câștigătorul licitației privind demolarea stadionului Dan Păltinișanu, deși licitația s-a finalizat, așa cum puteți citi AICI.

Deoarece redacția Buletin de Timișoara a insistat ca administrația județeană să prezinte numele câștigătorului am fost dați afară în stil bolșevic de pe grupul de Whatsapp al CJ Timiș constituit pentru comunicarea cu presa de către purtătorul de cuvânt al CJ Timiș Loredana Lungu – un exponent central al fostei administrații PNL condusă de Alin Nica, care a fost însă “îmbrățișată“ și “strânsă la piept“ și de administrația PSD – la ordinul președintelui Alfred Simonis.

Reamintim că Loredana Lungu se află în plin proces cu două redacții din Timișoara printre care și Buletin de Timișoara deoarece ne-am permis să spunem adevărul despre “dânsa“ și despre protecțiile politice de care beneficiază și a beneficiat și drept urmare ne-a acționat în instanță.

Un nou caz de lipsă de transparență și de ascundere a informațiilor de interes public a apărut astăzi, joi, 21 noiembrie.

Conform unui raport al Camerei de Conturi “în perioada ianuarie – octombrie 2022“, deci în timpul administrației PNL condusă de Alin Nica, s-a constatat faptul că, în cazul unor salariați venitul brut lunar a depășit indemnizația vicepreședintelui, ceea ce este ilegal.

Stabilirea eronată a drepturilor salariale, inclusiv a sporurilor, premiilor și a altor drepturi acordate funcționarilor publici, personalului contractual, cu funcții de conducere sau care ocupă o funcție de demnitate publică. Acordarea unor drepturi salariale fără respectarea legislației în vigoare. S-a constatat faptul că, în cazul unor salariați venitul brut lunar a depășit în perioada ianuarie – octombrie 2022 indemnizația vicepreședintelui cu suma de 17.861 lei“, se arată în Raportul Camerei de Conturi.

Totuși, conducerea CJ Timiș și angajații nu vor da banii înapoi deoarece o modificare legislativă, practic o amnistie fiscală, a fost aprobată pentru toți salariații din sistemul public care au încălcat legea și au primit ilegal bani, deci furtul fondurilor publice a fost legalizat.

“Având în vedere prevederile art. I, pct. 4 din Legea nr. 329/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 78/2018 privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială, exonerarea personalului de la plata sumelor prevăzute la alin. (1) și (3) se aplică pentru toate sumele plătite, în considerarea actelor care au generat plățile considerate prejudicii, emise sau încheiate anterior intrării în vigoare a prezentei legi, până la momentul reținerii, de către Curtea de Conturi sau alte structuri/instituții cu atribuții de control, ca fiind prejudicii“, mai arată Raportul Camerei de Conturi.

Buletin de Timișoara a solicitat Consiliului Județean Timiș informații privind acordarea acestor drepturi salariale nelegale către conducerea CJ Timiș și mai mulți angajați, deoarece din Raportul Camerei de Conturi rezultă că și demnitari ai instituției, deci președintele sau vicepreședinții și-au acordat ilegal drepturi salariale.

La solicitarea redacției noastre, Consiliul Județean Timiș condus acum de PSD a precizat că este vorba despre 16 peroane care au încasat bani ilegal, dar informațiile privind numele persoanelor respective a fost secretizat.

Documentul CJ Timiș nu este semnat de președintele PSD al CJ Timiș, Alfred Simonis, ci de vicepreședintele PSD al CJ Timiș, Alexandru Iovescu, ala cum puteți vedea mai jos, deoarece șeful CJ Timiș, Alfred Simonis, și-a delegat majoritatea atribuțiilor.

Însă, mai multe surse administrative consultate de Buletin de Timișoara au precizat că “e vorba de sporuri de doctorat acordate peste limita legală de 950 lei, au fost date sume între 1.040 și 1.150 de lei și alte drepturi salariale, acordate la DGASPC, la un muzeu și în alte departamente“.

Așadar, lipsa de transparență continuă la Consiliul Județean Timiș, exact ca pe vremea când instituția era condusă de Alin Nica, încă o dovadă că indiferent ce votează cetățenii, lucrurile nu se schimbă.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole