Concerte, spectacole și activitãți pentru copii pe trei artere din centrul Timișoarei, la finele lui iulie

Timp de o zi și jumãtate, în weekendul 24-25 iulie, Primăria Timișoara și Casa de Cultură vor deschide – parțial sau total – trei artere din centrul orașului pentru activități culturale, sportive și pentru copii în cadrul unei acțiuni intitulatã „Străzi pentru comunitate”. 

Concret de sâmbătă, 24 iulie, de la ora 18 și până în seara zilei de duminicã, 25 iulie, vor exista în centrul Timișoarei trei zone de activități. 

Prima zonă este pe bulevardul Gheorghe Lazăr, între Circumvalațiunii și Gh. Dima, unde una dintre benzi va fi dedicată circulației pietonale și velo. Aici vor fi parade de biciclete și diverse concursuri. 

A doua zonă este pe strãzile Gh. Dima și Sf. Ioan, între sensul giratoriu din Mãrãști și Opera Naționalã. Pe aceastã arterã vor fi amenajate standuri care vor promova transportul alternativ. Circulația ambulanțelor nu va fi afectatã. 

A treia zonă, dedicatã activitãților de impact, va fi pe bulevardul I.C. Brãtianu și str. 20 Decembrie 1989, între intersecțiile cu Michelangelo și C.D. Loga. Aici vor fi concerte cu trupe locale, o zonã de cinema, activitãți sportive și recreative.

„Este un proiect pilot prin care ne dorim sã redãm spațiul public oamenilor și sã promovãm transportul alternativ. Timișoara este un oraș cu un potențial imens în aceastã zonã și vrem sã îi incurajãm pe oameni sã îi descopere adevãrata frumusețe. Invitãm toți timișorenii sã vinã cu bicicletele, cu rolele, cu skateboardurile și sã se bucure de aceste evenimente, sã se bucure de orașul lor”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Acesta a precizat cã în acest moment se lucrează și la un proiect mai mare de regenerare urbană în mai multe zone din oraș, prin care Primăria Timișoara își dorește să afle ce zone pot fi redate pietonilor, copiilor și bicicliștilor. Una dintre zonele studiate este Dacia.

Mai multe detalii despre evenimentul „Străzi pentru comunitate” vor fi anunțate în curând.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole