Comunele Dumbrăvița și Ghiroda trec pe iluminat stradal cu LED – se face economie energetică de 60%

Comunele Dumbrăvița și Ghiroda trec pe iluminat stradal cu LED, după ce primăriile din cele două localități au reușit să promoveze câte un proiect fiecare, finanțat de Administrația Fondului de Mediu.

Am depus proiect de iluminat public în valoare de 2.230.000 lei. Administrația Fondului de Mediu a deschis o linie de finanțare de 750 milioane de lei, iar fondurile au fost epuizate în doar 7 minute! Primăria Dumbrăvița a reușit să depună proiectul la timp, un proiect prin care vor fi montate 835 de lămpi LED prin care se va face o economie energetică de 60%, cu o finanțare nerambursabilă de 90% din valoarea totală de 2.300.000 lei. Până acum am depus proiecte pe toate liniile de finanțare externă unde eram eligibili și toate au fost validate, a declarat primarul din Dumbrăvița“, Horia Bugarin.

Același tip de proiect se va implementa și la Ghiroda.

Comuna Ghiroda se află printre administrațiile care au reușit să depună proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public stradal și să rezerve o parte din fondurile alocate. Valoarea totală cu TVA a proiectului este de 2.120.000 de lei, din care 2 milioane reprezintă fondurile nerambursabile. O mare parte din consumul de energie al unei localități este generat de iluminatul stradal. Înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu becuri LED aduce mai multe beneficii: reducerea considerabilă a consumului de energie, mai puțină poluare luminoasă, creșterea siguranței publice. În plus, extinderea sistemului de iluminat existent va îmbunătăți considerabil condițiile de trafic în toată comuna“, a spus primarul Ionuț Stănușoiu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole