Complexul Studențesc – groapa de gunoi a unui timișorean. A fost prins și amendat cu 10.000 de lei

Problema abandonului de deșeuri pe domeniul public rămâne permanent în atenția polițiștilor locali care acționează în vederea depistării celor care nu respectă legislația, acest aspect fiind printre prioritățile Poliției Locale Timișoara.

Mai mult, legislația în domeniu se actualizează periodic, fiind stabilite sancțiuni tot mai mari pentru persoanele fizice și juridice care încalcă actele normative.

Spre exemplu, recent a intrat în vigoare OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, care prevede, printre altele, că atât abandonarea, cât și eliminarea acestora în afara spaţiilor autorizate sau incendierea deşeurilor de orice fel sunt interzise.

Sancțiunile prevăzute sunt de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 50.000 la 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

“Un astfel de caz a fost depistat de polițiștii locali ieri, în zona Complexului Studențesc, la intersecția străzilor Ion Vidu cu Mihail Jora, unde un bărbat din Timișoara a fost surprins în timp ce abandona mai mulți saci cu deșeuri. Acesta a fost sancționat cu 10.000 de lei fiind somat să și ridice resturile și să le predea unui operator autorizat în cel mult 24 de ore. Prins în fapt, bărbatul nu a mai avut replica și nu a obiectat în momentul în care a fost sancționat“, transmite Poliția Locală.

Poliția Locală atrage atenția că astfel de verificări sunt organizate permanent, iar cei surprinși vor fi sancționați drastic.

Timișorenii care, la rândul lor, observă astfel de situații ni le pot transmite la telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe email la adresa contact@politialoctm.ro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole