COD ROȘU – Vijelii puternice, rafale ce pot depăși 90-120 km/h, local averse și izolat grindină

COD ROȘU

În intervalul 5 august, ora 12 – 6 august, ora 03, cea mai mare parte a Transilvaniei, areale din Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, nord-estul Munteniei, nord-vestul și sud-vestul Moldovei

Treptat, la început în vestul extrem al țării, apoi pe arii extinse în toate zonele menționate, se vor semnala intensificări puternice ale vântului, local vijelii cu caracter DISTRUCTIV, cu rafale de 90-100 km/h, iar izolat peste 110-120 km/h.

Vor fi și averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice și căderi de grindină de dimensiuni diverse; cu precădere în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Galați și Bacău, dar posibil și în rest – izolat grindină de MARI dimensiuni.

COD PORTOCALIU

În intervalul 5 august, ora 11 – 6 august, ora 05, în cea mai mare parte a țării

Vor fi vijelii, rafale ale vântului de 75-85 km/h, iar local averse, descărcări electrice și izolat grindină de dimensiuni mici și medii. Cantitățile de apă vor depăși 15-30 l/mp, iar punctiform, 40-60 l/mp.

COD GALBEN

În intervalul 5 august, ora 11 – 6 august, ora 10, cea mai mare parte a țării

Începând cu orele amiezii, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie, cu rafale de 55-70 km/h, averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Local, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp (mm).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole