Cod portocaliu de viscol puternic pentru 12 judeţe, la altitudini de peste 1.600 de metri; Cod galben în 14 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare Cod portocaliu de viscol puternic pentru zona de munte din 12 judeţe, la altitudini de peste 1.600 de metri, precum şi o atenţionare Cod galben pentru 14 judeţe.

Astfel, marţi, până la ora 20:00, la altitudini de peste 1.600 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută.

Avertizarea Cod portocaliu vizează zonele înalte din judeţele Vrancea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

De asemenea, marţi, până la ora 20:00, în Dobrogea, estul Munteniei şi în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale de 55-65 km/h şi pe suprafeţe restrânse de peste 70 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70-80 km/h.

Atenţionarea Cod galben vizează judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi, parţial, Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi.

ANM subliniază că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 km/h, vor fi pe alocuri şi în restul teritoriului, dar mai ales în centru şi sud-vest.

Administraţia Naţională de Meteorologie a mai emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru zonele aflate marţi sub Cod portocaliu, precum şi pentru judeţul Alba, la altitudini de peste 1.600 de metri, valabilă de la ora 20:00 până miercuri, la ora 18:00. Conform acesteia, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70-80 km/h. La altitudini de peste 1.600 m, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole