Cod galben de inundaţii în două bazine hidrografice din judeţul Caraş-Severin

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă în două bazine hidrografice pe parcursul următoarelor ore.

Potrivit hidrologilor, până la ora 14:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş – bazin amonte S.H. Teregova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Teregova – amonte confluenţă cu râul Bistra, respectiv Pogăniş – bazin amonte de Acumularea Cadar Duboz (judeţul Caraş-Severin).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pogăniş – bazin superior şi Timiş – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Caransebeş.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole