CJ Timiș a plătit 1 milion de lei pentru un sistem de climatizare – inhibă virusul SARS-CoV-2

Copiii cu nevoi speciale de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” au parte de condiții mai bune în urma unei investiții a Consiliului Județean.

Unitatea de învățământ dispune acum de un sistem de climatizare performant, electric, care ar putea chiar să înlocuiască încălzirea pe gaz, pe timp de iarnă, la costuri mai mici.

Valoarea investiției este de un milion de lei, cu TVA inclus, finanțare asigurată de Consiliul Județean. Sistemul de climatizare îmbunătățește condițiile în care se desfășoară activitățile instructiv – educative și terapeutice pentru copiii cu deficiențe de auz și deficiențe asociate înscriși la „Pufan”.

“Astfel, a fost instalat un sistem performant cu funcționare în pompă de căldură (tip VRF) în detrimentul celui clasic cu chiller, datorită performanței energetice mult superioare și a fiabilității în exploatare pe termen lung. Capacitatea termică de răcire asigurată este de 210kW. Acest sistem include unități interioare cu sistem inovativ de purificare de aer, neutralizează agenți poluanți, mucegaiuri, bacterii, viruși, având certificare inclusiv pentru SARS-CoV-2. S-a montat câte o unitate interioară în fiecare încăpere în care se desfășoară activități, 78, în total. De asemenea, s-au montat două sisteme individuale pentru magazia de legume și magazia de alimente, unde se poate menține o temperatură constantă de 8°C, pentru  depozitarea  în  condiții  optime a alimentelor stocate“, se arată într-un comunicat al administrației județene.

Pe toata durata garanției, de trei ani, se asigură mentenanța aparatelor, cu pregătirea sistemului pentru iarnă și vară.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole