Cetățean sirian, arestat preventiv pentru transport de migranți. Nu avea nici măcar permis de conducere, iar mașina era radiată din circulație

Poliţiştii de frontieră din Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, la intrarea în localitatea Denta, a fost oprit pentru verificări un autoturism condus de un cetăţean sirian, în vârstă de 46 ani, care, pe lângă documentele de identitate, a prezentat şi un permis de şedere pe teritoriul României. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior, au fost depistate nouă persoane, cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor a fost stabilit faptul că şoferul nu avea permis de conducere, iar autoturismul oprit figurează  ca fiind radiat din circulaţie şi plăcuţele de înmatriculare provin de la alt autovehicul. Totodată, s-a stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Bangladesh, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluate de către cetăţeanul sirian din apropierea graniței cu statul vecin. Totodată, cetăţeanul sirian a precizat că intenţiona să îi transporte până în municipiul Timişoara. 

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii din Bangladesh, respectiv de trafic de migranți, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat şi cu numere false de înmatriculare, totodată se mai fac verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, pentru conducătorul autoturismului.

În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de șofer, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole