Centrul de Proiectare caută observatori externi pentru proiectul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara oferă profesioniștilor locali ocazia să contribuie, ca observatori externi, la monitorizarea proiectului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

În acest moment, Programul Cultural Timișoara 2023 este asigurat de aproape 40 de organizații și instituții publice de cultură și urmează să fie extins, iar amploarea sa impune dezvoltarea unei echipe independente de observatori.

Persoanele selectate ca observatori vor constitui un grup de profesioniști cu profiluri și roluri diferite, care vor fi invitați să documenteze evenimentele din cadrul Programului Cultural Timișoara 2023, începând cu finele acestui an și continuând pe tot parcursul anului 2023. În toate activitățile pe care le realizează, observatorii vor fi coordonați și sprijiniți de către echipa Centrului de Proiecte.

În acest context, sunt invitate să își depună candidaturile persoanele cu experiență în organizarea de evenimente culturale, care au capacitatea de a observa aspecte legate de producția și desfășurarea acțiunilor culturale sau de accesul publicului și de a face propuneri de îmbunătățire, unde este cazul. Un alt profil profesional relevant vizează expertiza în implementarea, managementul, monitorizarea sau evaluarea proiectelor și programelor finanțate din fonduri nerambursabile din domeniile: cultură, educație, dezvoltare, cercetare, cooperare transfrontalieră/internațională.

Observatorii vor participa la evenimente, le vor documenta, vor contribui la monitorizarea, la analiza implementării proiectelor și la introducerea datelor despre rezultatele proiectelor într-o platformă digitală de date necesare monitorizării.

Candidaturile se transmit online, prin intermediul unui formular de înscriere pus la dispoziție pe site-ul centruldeproiecte.ro. Candidații vor include un CV care prezintă experiența relevantă, o motivație de participare și alte link-uri relevante (proiecte, portofolii etc.). Procesul de înscriere și evaluare a candidaturilor este continuu. Contractarea se face ulterior, în funcție de nevoile Programului Cultural Timișoara 2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole