Centru nou de asistență comunitară – PRO Freidorf a fost reabilitat cu fonduri europene

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, în calitate de lider, împreună cu Asociația Luptă Zâmbește Trăiește Timiș, în calitate de partener, prezentă un nou serviciu social – Serviciul de asistență comunitară PRO Freidorf.

Evenimentul va avea loc în data de 07.12.2022, la ora 13:00, la sediul Serviciului de asistență comunitară PRO Freidorf Timișoara, Bulevardul 16 Decembrie 1989, nr.13.

Serviciul de asistență comunitară PRO Freidorf și-a început activitatea în cursul lunii noiembrie 2022, în Timișoara, Bulevardul 16 Decembrie 1989 nr.13. Spațiul a fost reabilitat în cadrul proiectului „PRO Freidorf – Incluziune socială și parteneriat activ pentru combaterea marginalizării”(cod SMIS 152224) și implementat prin mecanismul de Dezvoltare Locală Plasată sub Dezvoltarea Comunității – Grup de Acțiune Locală Freidorf.

Beneficiarii din zona Freidorf au parte de o serie de servicii, printre care:

• Evaluarea și planificarea tipurilor de servicii acordate

• Informare și consiliere socială : abordarea unor tematici problematice prin consiliere socială cu privire la mai multe aspecte care vizează viața de familie și integrarea în comunitate

• Consiliere psihologică individuală sau de grup

• Îndrumare care vizează inițierea pe piața muncii și relații de tip angajator – angajat; sesiuni de informare și sfaturi pentru menținerea locului de muncă. Susținere pentru participarea la cursuri de formare profesională

• Pentru persoanele aflate în imposibilitatea de a se deplasa se poate acorda ajutor temporar pentru activități zilnice: efectuare cumpărături, realizarea plății facturilor, ridicare rețete și medicamentație etc.

• Campanii comunitare cu rolul de a crește gradul de informare și conștientizare a persoanelor vulnerabile cu privire la anumite problematici. Campaniile vor avea tematici care vor atinge teme care țin de stilul de viață, spațiul în care se locuiește, sănătate și comportament

• Ajutor și consiliere pentru obținerea actelor de identitate

Proiectul „PRO Freidorf – Incluziune socială și parteneriat activ pentru combaterea marginalizării” se derulează în perioada martie 2022 – noiembrie 2023 și are ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie, marginalizare socială și prevenirea fenomenului de excluziune socială, a discriminării și desegregării pentru locuitorii din teritoriul delimitat de Strategia de Dezvoltare Locala Freidorf (romă și non-romă) prin furnizarea de servicii integrate pentru un număr minim de 511 persoane din care minim 100 romi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole