Castelul de Apă din Iosefin – vizitat de doctoranzi, masteranzi și profesori de la universități din Franța, Germania, Belgia, și Spania

Castelul de Apă din Iosefin vizitat de doctoranzi, masteranzi și profesori de la universități din Franța, Germania, Belgia, și Spania.

Aceștia au ajuns în orașul de pe Bega prin programul Erasmus+.

Le-am povestit despre Castelul de Apă și viitorul centru cultural din Iosefin participanților la Blended Intensive Program, finanțat cu fonduri Erasmus+ și desfășurat la Timișoara, pe generoasa temă „Cultural Creative Industries and Urban Dynamics”. Organizator este Universitatea de Vest. A fost o reală plăcere să vorbim cu doctoranzi, masteranzi și profesori de la universitățile din Angers (Franța), Bamberg (Germania), Louvain-Mons (Belgia), și Valencia (Spania). Le-am explicat contextul istoric al cartierului Iosefin, cât de important a fost el pentru oraș, dar și când i-a început decăderea. Oaspeții noștri, cu specializări în Geografie, Politologie și Istorie, au vrut să știe mai multe despre structura demografică de acum și de demult a Iosefinului, despre trecutul său industrial, dar și despre modul în care încearcă acum să-și recâștige locul în dinamica orașului, inclusiv prin reconversia vechiului turn de apă“, arată organizatorii.  

Cât privește reabilitarea obiectivului în această perioadă se fac noi modificări în proiect, astfel încât să poată începe lucrările exterioare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole