Casa de Cultură, explicații despre șantierul scenei din Parcul Rozelor: În perioada 2017-2020 nu s-a întâmplat nimic care să ducă la demararea lucrărilor de reparație

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara s-a trezit să vină cu câteva lămuriri referitoare la mutarea Festivalului de Operă și Operetă din Parcul Rozelor în Piața Libertății. Cauza este șantierul scenei din Parcul Rozelor și nici nu se știe exact când vor fi gata lucrările.

Justificarea Casei de Cultură începe cu „pentru că, de câteva săptămâni, sunt exprimate, în presă și pe rețelele de socializare, opinii diverse, în legătură cu repararea scenei din Parcul Rozelor și cu relocarea Festivalului de Operă și Operetă în Piața Libertății, considerăm necesară și binevenită informarea corectă asupra situației”.

Camelia Mingasson, directorul interimar al Casei de Cultură, consideră că trebuie făcută o scurtă istorie a momentului distrugerii scenei din Parcul Rozelor și de asemenea să transmită că fost administrație nu a făcut absolut nimic pentru reparația ei până la momentul apropierii alegerilor locale.

„Furtuna care a distrus copertina din Parcul Rozelor a avut loc în data de 17 septembrie 2017. În perioada 2017-2020 nu s-a întâmplat nimic care să ducă la demararea lucrărilor de reparație. În data de 7 septembrie 2020, în urma unei licitații publice, a fost semnat contractul nr.2461, cu SC Bumerang SRL, care precizează termenul de execuție de 6 luni de la începerea șantierului, în urma obținerii avizelor necesare. În perioada septembrie 2020-mai 2021 au fost obținute câteva avize necesare demarării șantierului. Cu toate acestea, aceasta nu s-a întâmplat. În mai 2021, la inițiativa Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, au fost reluate demersurile administrative, în vederea demarării lucrărilor. Din păcate, însă, între timp, o parte dintre avize expiraseră, altele lipseau din dosar. Casa de Cultură, cu mult ajutor din partea unora dintre funcționarii Primăriei, dar și al unor instituții locale, precum OCPI, a reușit completarea dosarului și demararea șantierului, în 5 iulie 2021. Conform contractului, lucrările pot dura până în ianuarie 2022. Totuși, prin bunăvoința prestatorului de servicii, care a înțeles importanța redării scenei către comunitate, este posibil ca șantierul să fie finalizat mai devreme. Deocamdată nu este menționată o dată exactă a încheierii lucrărilor”, se transmite printr-un comunicat de presă.

Festivalul de Operă și Operetă se va ține anul acesta în Piața Libertății, timp de trei zile. „Desigur, cu toții ne-am fi dorit ca Ziua Timișoarei sau Festivalul de Operă și Operetă să se desfășoare în Parcul Rozelor, care este o scenă de maximă importanță pentru oraș. Totuși, refacerea scenei trebuie să rămână un motiv de bucurie și nu un prilej de politizare a culturii. În curând, din decizia Operei Naționale Române, Festivalul de Operă și Operetă se va desfășura, timp de trei zile, în Piața Libertății. Cât despre Parcul Rozelor, acesta va reveni din nou la viață”, mai spune directorul interimar al Casei de Cultură.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole