Cancerul de sân depistat la timp poate fi vindecat! Mamografii gratuite la Spitalul Municipal din Timișoara

Femeile cu vârste între 50 și 69 de ani din vestul țării, beneficiază de mamografii gratuite, pentru a depista din timp cancerul la sân. La Spitalul Municipal Timișoara se desfășoară proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest”, în parteneriat cu Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuța” Cluj-Napoca.

„Femeile cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani, cele mai expuse unui astfel de risc de boală, sunt invitate să participe la screening o dată la 2 ani. Mamografia poate depista cancerul de sân‭‭ ‬‬înainte ca acesta să provoace simptome, fiind astfel mult‭ ‬mai ușor de tratat. Mamografia durează aproximativ 5 minute, doza de radiații este mică și nu implică niciun risc iar întreaga vizită durează cel mult 30 de minute. Rezultatul se va transmite telefonic, în cel mult 2 săptămâni de la examinare”, spune medicul Olimpia Oprea.

Programari se pot face la numerele de telefon: 0745 620 965; 0748 884 476; 0748 296 606, 0748 884 475 sau e-mail:‭‭ programari.mamografii.scmut@gmail.co‬‬m

Condiții de participare la programul de screening la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara: Femei cu vârsta între 50 și 69 de ani; Domiciliul in regiunea Vest (județele Timiș, Arad, Caras-Severin, Hunedoara); Sa nu fi fost diagnosticata cu cancer de sân, sub tratament și supraveghere oncologică; Sa nu se fi extirpat sanii din alte motive decât cancerul de sân; Sa nu fi efectuat o mamografie în ultimile 6 luni.

„Mentionez faptul ca 50% dintre femeile care vor beneficia de mamografie in cadrul proiectului trebuie sa fie din mediul rural și le încurajez pe acestea sa se adreseze primăriilor din localitatea de domiciliu pentru a organiza impreuna transportul la Timișoara”, mai spune Olimpia Oprea..

Recomandările noastre

Cele mai citite articole