Un bărbat de 69 de ani din Timișoara a fost prins cu alcoolemie de 0,88 mg/l. Un altul, din Moșnița Nouă, de 35 de ani, prins cu 0,77 mg/l și fără permis

Polițiștii i-au verificat, din nou, pe bețivii care se plimbă pe șoselele din Timiș. Aceștia s-au ales cu dosare penale. Unul nu avea nici măcar permis de conducere.

Astfel, marți, în jurul orei 18:35, polițiști au depistat pe bulevardul Ion C. Brătianu un bărbat, în vârstă de 69 de ani, care conducea mașina amețit bine de alcool. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să fie condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru ” refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Tot marți, dar în jurul orei 23:50, polițiștii au oprit pentru un control de rutină în Moșnița Veche, un bărbat de 35 de ani, care și acesta conducea mașina amețit de aburii alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, refuzând această procedură. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Tot marți, polițiștii din Lugoj au oprit pentru control pe strada 13 Decembrie, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, care era și acesta puțin băut. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole