Au început reparațiile la Cinema Timiș. Se lucrează la Cinema Dacia și Cinema Studio

Primăria Timișoara a prezentat situația lucrărilor la cinematografele din oraș.

Astfel conform municipalității, săptămâna aceasta a intrat în reparații și Cinema Timiș. Acesta va deveni un centru multifuncțional pentru activități culturale. Cinematograful va avea două săli, una dintre ele va avea  490 de locuri, iar a cea de-a doua 100. Sala mare va avea ecran fix, sistem de sunet pentru cinema și concerte. Sala mică va fi dotată cu trei smart board-uri, sistem de sunet pentru concerte, piese de teatru sau spectacole. Aici va fi refăcută fațada clădirii, va fi amenajată o gradină verticală cu sisteme de iluminat integrate. La parterul cinematografului vor funcționa o cafenea, snack-bar, casierie și garderobă. Valoarea investiției se ridică la 16,1 milioane de lei, fără TVA.

La Cinema Dacia lucrările sunt finalizate în proporție de 40 la sută. Sala de spectacole își va păstra forma. Scena nouă va fi realizată pe structură metalică, cu o deschidere mai mare și cortină retractabilă. Pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități de vor monta 3 platforme mobile electrice. Toate spațiile se vor dota cu mobilier nou și cu sisteme electronice moderne. Se vor reproiecta și reface în întregime instalațiile electrice, sanitare, termice, de ventilare și climatizare. Se vor reface branșamentele la utilități.

La Cinema Studio stadiul lucrărilor a depășit 20%. În prezent se armează planșeul peste subsol și se va turna spre finalul acestei săptămâni. În 2023, alături de partenerii Primăriei Timișoara, acesta va deveni primul cinematograf de artă al orașului. Viitorul hub cultural din centrul orașului va fi dedicat educației prin film și producției locale de film locale. De asemenea, pe noul acoperiș se va monta un ecran retractabil, pe structură metalică, o scenă pentru evenimente mici, dotate cu sistem de sonorizare, mixer și proiector dedicat și se va construi un bar cu terasă pentru 80 de persoane. Tot pe acoperiș vor fi montate o parte din echipamentele tehnice ale clădirii. Valoarea investiției se ridică la 11,9 milioane de lei, fără TVA.

Ieri, Primăria Timișoara a inaugurat Cinematograful Victoria.

Sălile de spectacole au fost preluate de către autoritățile locale din Timișoara de la RADEF România Film. 

Centru de zi și cantină socială, la Giroc

Până la finalul acestei luni, comuna Giroc va avea un centru de zi pentru îngrijirea vârstnicilor. Va fi rezultatul unui proiect implementat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole