Aproximativ 75.000 de turişti au vizitat cetatea dacică Sarmizegetusa Regia în 2021

Aproximativ 75.000 de turişti au vizitat anul acesta cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, mai mult cu 5.000 de persoane comparativ cu anul 2020, relevă datele Direcţiei Generale de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

„Anul acesta fosta capitală a Daciei a fost vizitată de aproximativ 75.000 de oameni, context în care am reuşit obţinerea unor venituri de circa 1,1 milioane lei din valorificarea potenţialului turistic al acestui monument UNESCO. Încasările realizate sunt cele mai mari de la momentul preluării cetăţii Sarmizegetusa Regia în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara”, a declarat, directorul general al DGAMPT Hunedoara, Radu Barb.

Cei mai mulţi vizitatori ai monumentului istoric au fost în anul 2019, înainte de pandemia de coronavirus, când pe poarta cetăţii au intrat 77.000 de turişti.

Sarmizegetusa Regia poate fi vizitată pe tot parcursul anului, în perioada de iarnă (1 decembrie-28 februarie) programul fiind stabilit între orele 10,00-15,00, cu ultima intrare a vizitatorilor în sit la ora 14,30.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost preluată în administrarea CJ Hunedoara în anul 2013, de atunci fiind instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO. Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază dotat inclusiv cu echipamente de supraveghere video.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole