Angajați ai prefecturilor din toată țara intră în grevă japoneză

Angajații prefecturilor care fac parte din Sindicatul ,,Egalitatea,, al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică vor intra miercuri în grevă japoneză. La acțiune vor participa peste 1800 salariați care vor purta ca semn al acțiunii lor o banderolă albă pe braț.

„Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii-cadru
nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat
in prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale in cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având in vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrat”, transmite sindicatul.

Cetățenii din Parța vor beneficia de transport public

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, Societatea Metropolitană de Transport Timișoara (ADI-SMTT) informează că, începând cu data de 01.09.2021, UAT Parța va beneficia de transport public metropolitan de persoane prin extinderea traseului…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole