Amenzi de până la 20.000 de lei pentru proprietarii care nu își întrețin terenurile pentru prevenirea apariției ambroziei

Poliția Locală atrage atenția proprietarilor de terenuri din Timișoara că trebuie să își întrețină proprietățile, cu atât mai mult cu cât, o dată cu încălzirea vremii, acestea devin locații propice dezvoltării de vegetație. Printre plantele care pot apărea pe terenurile neîntreținute crește și ambrozia, plantă care provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de cetățeni.

„Deși efectele acestei plante apar după luna iunie, Poliția Locală Timișoara dorește să informeze proprietarii de terenuri că, alături de administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumita stiintific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetatiei din această categorie pe terenurile intravilane sau extravilane. Măsurile de distrugere a acesteia trebuie să fie luate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescente, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, prin lucrări de cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice. Nerespectarea prevederilor Legii 62/2018, modificată prin Legea 129/2020, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Poliția Locală Timișoara a verificat de-a lungul timpului modul în care sunt întreținute terenurile pentru a preveni apariția ambroziei. Anul trecut, 17 proprietari de terenuri, atât persoane fizice cât și juridice, au fost sancționați cu amenzi de până la 10.000 de lei pentru că nu au luat măsuri de stârpire a acestei plante nocive pentru populație.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole