Ambulanţa Timiş, care a dat două contracte de 15 mii de lei unui fost consilier al lui Alin Nica, este sufocată de numărul mare de solicitări. Gestul populist al noului prefect PSD

Prefectul PSD Mihai Ritivoiu, proaspăt numit în funcție săptămâna trecută, își începe misiunea printr-un gest de un populism rar întâlnit în județul Timiș.

Dacă în a doua zi după numire a declarat halucinant că trebuie să-i ceară voie șefului PNL Timiș, Alin Nica, pentru a trimite la Guvern solicitarea privind acordarea unui nou ajutor pentru încălzire pentru Timișoara, astăzi, sub pretextul că Serviciul de Ambulanţă Timiş este sufocat de numărul mare de solicitări de la populație pentru testarea la domiciliu, prefectul impus de șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a cerut aberant, fără să specifice măcar cadrul legal, ca insitutțiile din cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să vină în ajutor și să pună la dispoziţie maşini şi şoferi pentru transportul cadrelor medicale la testare.

“Serviciul de Ambulanţă Timiş este sufocat de numărul mare de solicitări de la populaţie pentru testarea la domiciliu și este total deficitar la capitolele maşini şi şoferi. În Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de vinerea trecută, Prefectura a cerut instituţiilor participante să vină în ajutor și să pună la dispoziţie maşini şi şoferi pentru transportul cadrelor medicale la testare. În afară de ISU Timiş, care a disponibilizat cinci maşini şi merită mulţumiri publice, nimeni nu a mai dat vreun semn legat de acest subiect. Voi solicita astăzi tuturor instituţiilor deconcentrate aflate în coordonarea directă a Prefecturii să prezinte în scris câte maşini şi şoferi pot disponibiliza pentru a susține activitatea Serviciului de Ambulanță, iar în cazul în care nu au posibilitatea, să și explice care este cauza. Între timp, pentru că vreau să dau un semnal de implicare totală, voi renunţa la maşina Prefecturii şi la şofer în favoarea Serviciului de Ambulanţă. În perioada următoare mă voi deplasa singur la serviciu și pe teren cu mașina familiei, până când trece valul și nu va mai fi nevoie de ajutorul lor. Sper ca forţa exemplului personal să mobilizeze mai bine instituţiile statului“, a declarat Mihai Ritivoiu.

Înainte de gesturi de marketing care vor să arate un prefect care bate cu pumnul în masă, Buletin de Timișoara îi solicită lui Mihai Ritivoiu trimiterea Corpului de Control al Prefecturii pentru a verifica cum Serviciul de Ambulanţă Timiş a acordat anul trecut secretarului general adjunct al PNL Timiș, Bogdan Ghelbere, două contracte la doar o lună după ce a devenit consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica. Detalii AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole