Alin Nica a pierdut puterea în BPJ interimar al PNL Timiș. Se mai ține în voturile câtorva sinecuriști

BPJ interimar al PNL Timiș a votat ieri suspendarea din partid pentru șase luni a trei membri de bază, acuzați de încălcarea statului, deputatul Claudiu Chira, consilierul județean Liviu Cocea și președintele ales al PNL Timișoara, Raul Ambruș.

Suspendarea ultimilor doi trebuie validată de Consiliul Director al PNL Timiș, pe care Alin Nica l-a convocat pentru luni, de la ora 19,00. În cazul deputatului Claudiu Chira decizia va fi înaintată forurilor superioare de la București.

Același for decizional a validat suspendarea pentru 6 luni a celor 18 membri ai PNL Timișoara, sancțiune decisă de Biroul Politic Local interimar, condus de Alin Nica și contestat la București de câștigătorii alegerilor din 3 iulie 2021.

Surse politice au declarat pentru Buletin de Timișoara că Alin Nica nu se mai bucură de sprijin în cadrul Biroului Politic, rămânând alături de el doar câțiva liberali, mulți dintre ei neavând în sine vreo relevanță sau putere politică.

Aceleași surse au declarat că relevanța tot mai mică a cuplului Alin Nica-Dănuț Groza în cadrul filialei se vede și din numărul de voturi pe care s-a bazat în BPJ, drept dovadă suspendările din partid au fost votate cu 25 de voturi pentru și două împotrivă, în condițiile în care BPJ interimar este alcătuit din 61 de membri.

De remarcat, că și-au pus la bătaie reputația și doi rectori importanți din Timișoara, Marilen Pirtea de la UVT și Octavian Crețu de la Medicină care au girat execuțiile politice demne de anii 50.

Deși susține că este un creștin practicant și cu frica lui Dumnezeu, fiind și absolvent al Facultății de Teologie din cadrul Institutului Teologic Baptist, deputatul Ben-Oni Ardelean nu a avut nimic împotriva decapitării propriilor colegi care au făcut campanie electorală pentru a ajunge parlamentar, spun sursele Buletin de Timișoara.

La nivel de primari, sursele citate au spus că Alin Nica nu mai beneficiază de sprijinul decât al câtorva edili cum ar fi: Bono Cucalan de la Dudeștii Vechi, Ionel Lupu de la Mașloc, Ioan Sas de la Pișchia, Dorel Carcea de la Fibiș, Mircea Mirean de la Ghizela și  Ștefan Varga de la Livezile.

Criza morală prin care trece PNL Timiș este vizibilă și din faptul că a fost nevoie să fie prezent la execuția contracandidatului său și viceprimarul Cosmin Tabără, care astfel s-a asigurat că rămâne unicul candidat la alegerile cu repetiție de la PNL Timișoara, decise pentru data de 31 iulie, de același Biroul Politic interimar.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că Alin Nica s-a bazat, susțin sursele Buletin de Timișoara, pe voturile consilierilor săi personali de la CJ Timiș, Vasile Ciuruș și Oana Dinulescu împreună cu soțul, deputatul Cosmin Șandru, foști prieteni ai executatului Raul Ambruș.

Și-au dat acceptul pentru execuția politică de joi seara și Ciprian Trocan, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu, șeful Inspectoratului Școlar, Marin Popescu sau Andrei Cotețiu, consilier județean și angajat al unei asociații a CJ Timiș, care se laudă cu o mare realizare politică recentă, conduce mașina fostului președinte al CJ Timiș, Călin Dobra.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole