Afgan, arestat preventiv pentru trafic de migranți, la Timișoara

Poliţiştii de frontieră din Jimbolia au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 12.30, au oprit pentru verificări, în Cărpiniş, un taxi, condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, patru cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Șoferul autovehiculului, un bărbat  în vârstă de 42 de ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei patru cetăţeni străini să ajungă în Timişoara.

Polițiștii de frontieră au extins cercetările şi au depistat în Timişoara, un cetățean afgan, în vârstă de 28 de ani, despre care se deţineau informaţii că ar coordona rețeaua de trafic de migranți. Afganul racola transportatori români pentru a prelua grupuri de migranți din apropierea frontierei şi a-i transporta în Timișoara, de unde îi prelua el. 

„În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de migranți. Astfel, față de şoferul autoturismului depistat în prima faza a cercetărilor a fost instituită măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar pentru cetățeanul afgan, coordonatorul acțiunii, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile”, transmite Poliția de Frontieră.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole