Acțiune de amploare în Jimbolia. Amenzi pentru carne depozitată necorespunzător și vânzarea brazilor de Crăciun fără bon fiscal. Nu au scăpat de sancțiuni nici șoferii

Polițiștii din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Serviciului Rutier si cei ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș, împreună cu lucrători ai Registrului Auto Român, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș și A.N.S.V.S.A, au organizat ieri, în intervalul orar 08:00 – 13:00, o acțiune cu efective mărite în orașul Jimbolia, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, creșterei vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal și prevenriii evenimentelor rutiere negative.

Au fost legitimate 170 de persoane, controlate 120 de autovehiucule și au fost efectuate 73 de testări cu aparatul etilotest. Au fost efectuate verificări și în piața agroalimentară din orașul Jimbolia, fiind controlate  patru supermarketuri, un depozit de carne și alte trei societăți comerciale care comercializează produse din carne.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.480 de lei, dintre care 91 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R. Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 3 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare„, transmite IPJ Timiș.

De asemenea, în urma controalelor efectuate de către reprezentanții D.S.P. și D.S.V. la un depozit de carne și la o societate comercială au fost identificate mai multe kilograme de produse din carne si derivate ale acestora care erau supuse comercializării deși erau depozitate sau ambalate necorespunzător. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.200 de lei, conform  H.G. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

În piața agroalimentară au fost verificați și comercianții care ofereau spre vânzare pomi de Crăciun, ocazie cu care s-a stabilit că, deși brazii erau deținuți legal, vânzarea se realiza fără emiterea de bonuri fiscale, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal și confiscată suma de 746 de lei, bani rezultați din vânzarea brazilor fără bon fiscal„, mai transmite IPJ Timiș.

Acest gen de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole