Absolvenții UPT, sărbătoriți în cadrul unei ceremonii

Prima generație din cel de-al doilea secol de existență a Universității Politehnica Timișoara a finalizat cursurile. După anii petrecuți în băncile amfiteatrelor, la cursuri, seminarii, laboratoare, iar în ultima perioadă în fața calculatorului, în cadrul școlii online, cei care au încheiat ciclul de licență au participat sâmbătă, 3 iulie, pe Stadionul Știința, la Ceremonia de Absolvire 2021, un spectacol menit să le reamintească momentele frumoase petrecute în perioada studenției acum, când se pregătesc să pășească, cu mândrie, pe noul drum care li se așterne în față.

Ceremonia de absolvire a început pe platoul din fața Rectoratului UPT, în Piața Victoriei, cu Parada absolvenților. După un moment artistic susținut de trupa Superchill, absolvenții Politehnicii timișorene, îmbrăcați în robe, s-au îndreptat spre stadionul Știința, în fruntea paradei fiind reprezentanții studenților, cu steagurile tuturor facultăților, steagul UPT și steagul Alumniversum.

Ceremonia propriu-zisă, prezentată de Dan Negru, a început cu imnul Politehnicii, după care a urmat cuvântul rectorului UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan. După ce le-a adresat felicitări absolvenților, acesta i-a „avertizat” că greul abia acum începe, fiindcă Universitatea Politehnica Timișoara are tradiție, a dat an de an ingineri care au făcut cinste școlii, astfel încât așteptările sunt mari și de la actuala generație. Însă, în societatea viitorului, tot mai tehnologizată, rolul absolvenților UPT va crește. Viitorul sună bine și depinde de fiecare cum și-l va face. Politehnica timișoreană s-a înființat datorită mediului socio-economic, a constituit un adevărat motor al dezvoltării în perioada ca urmat, iar această legătură strânsă s-a păstrat și în zilele noastre.

Ca dovadă, reprezentanți ai celor mai mari companii din zonă au participat la festivitate, ei urmând să preia specialiștii formați de Politehnică. Din partea mediului economic, dr.ing. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România, unul dintre cei mai mari angajatori din zonă, le-a vorbit proaspeților absolvenți, spunându-le că își pot găsi ușor joburi, dată fiind buna lor pregătire, anunțând, cu acestă ocazie, și intenția Continental de a angaja circa 800 de ingineri, după perioada grea, a pandemiei. Acesta i-a îndemnat pe tineri și să-și continue studiile, dacă își doresc, dar și să profite de oportunitățile care li se oferă, o carieră didactică fiind una dintre acestea, mai ales că e nevoie de oameni noi și în învățământ.

Reprezentantul studenților în Senatul Universității Politehnica Timișoara, Alexandru Iliescu, a mulțumit conducerii UPT pentru organizarea acestui eveniment, i-a felicitat pe absolvenți, îndemnândi-i să se gândească, de acum înainte, cum pot folosi în viață ceea ce au învățat  pe băncile școlii.

Președintele Senatului Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Radu Vasiu, a subliniat că actuala promoție, prima a noului secol al UPT, a fost pusă în situații noi, de a învăța altfel, online, la distanță, ceea ce i-a întărit și i-a făcut să înțeleagă mai bine rolul noilor tehnologii, ceea ce le va folosi  în viitor, când vor fi puși în situații noi, date de societatea în permanentă schimbare.

În programul ceremoniei de absolvire a urmat momentul facultăților, în care șefii de promoție au transmis mesajele lor la absolvire, cu ce a însemnat facultatea pentru ei, cu amintiri frumoase din perioada studenției, care au fost provocările în facultate și cele care vor urma de acum înainte, au mulțumit profesorilor și au adresat felicitări colegilor.

Cum Universitatea Politehnica Timișoara a încurajat și a răsplătit întotdeauna performanța, conducerea UPT a decis să instituie, din acest an, o modalitate de evidențiere și recompensare a studenților excepționali, care au obținut media 10 pe tot parcursul studiilor de licență, prin acordarea, în cadrul Ceremoniei de Absolvire, a unor diplome „Magna Cum Laude”. Acestea au fost acordate în semn de apreciere pentru rezultatele academice remarcabile, pentru dedicare și consecvență în atingerea standardelor de performanță în activitatea didactică, pe întreg parcursul studiilor universitare de licență, materializate prin media generală 10 pe toți anii de studiu.

Întregul spectacol a fost completat de momente artistice susținute de trupa Superchill, DJ Sean Norvis, precum și un concert extraordinar susținut de trupa Pragu’ de Sus, unii dintre componenții acesteia, printre care și liderul și solistul formației, Călin Bârcean, fiind absolvenți ai Politehnicii timișorene.

Festivitatea s-a încheiat, în acordurile „We are the Champions”, cu un foc de artificii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole