VEST: un deținut omorât de un coleg de celulă – cei doi s-au luat la ceartă și unul dintre ei l-ar fi înjunghiat pe celălalt cu un ciob de sticlă – erau închiși într-o zonă cu regim de maximă siguranţă

Un deţinut de la Penitenciarul Arad a fost ucis, luni după-amiază, de un coleg de celulă cu care a intrat în conflict. Cei doi erau închişi într-o zonă cu regim de maximă siguranţă.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru omor şi se face şi o anchetă internă pentru a se stabili modul în care au reacţionat şi au intervenit angajaţii închisorii.

Luni după-amaiză, doi deţinuţi de la Penitenciarul Arad, care executau pedepse într-o zonă de maximă siguranţă a închisorii, s-au luat la ceartă, iar la un moment dat unul dintre ei l-ar fi înjunghiat pe celălalt cu un ciob de sticlă.

În data de 21 octombrie, în jurul orei 13:30, la nivelul Penitenciarului Arad, între două persoane private de libertate care îşi executau pedeapsa în regim de maximă siguranţă, clasificată cu risc pentru siguranţa locului de deţinere, a izbucnit un conflict spontan care a condus la decesul unuia dintre cei implicaţi”, a declarat Andrei Băeţan, purtătorul de cuvânt al instituţiei, potrivit aradon.ro

Sursa citată a menţionat că imediat au intervenit atât personalul operativ al închisorii, cât şi cel medical, agresorul fiind dus singur într-o altă încăpere, în timp ce cadrele medicale au încercat să-l resusciteze pe cel înjunghiat. În pofida eforturilor medicilor, acesta nu a mai putut fi salvat.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru omor, însă are loc şi o anchetă internă făcută în penitenciar, pentru a se stabili în ce mod au reacţionat şi intervenit angajaţii instituţiei în acest caz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole