Ruben Lațcău: la pasajul Solventul lucrăm și noaptea – se toarnă ultimii pereți verticali de beton – în noiembrie va începe împingerea chesonului pe sub liniile de cale ferată

Avansează lucrările la Pasajul Solventul din  Timișoara.

Potrivit viceprimarului USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, care a realizat o inspecție pe șantier, la ora actuală se toarnă ultimii pereți verticali de beton, după care va începe împingerea chesonului pe sub liniile de cale ferată.

Are loc o nouă turnare la chesonul care va face viitorul tunel prin care vom trece de pe strada Gării până în Dâmbovița pe sub liniile de cale ferată. Suntem pe cheson, adică pe viitorul tunel, aici vor fi două benzi pe sens de mașini, bandă pentru tramvai, trotuare și piste de biciclete și vom conecta partea de sud a orașului cu partea de nord. Echipele lucrează și noaptea, să pună fier, pentru viitoarea turnare de eșafodaj. Se toarnă ultimii pereți verticali care vor forma pasajul. La sfârșitul lunii acesteia vom finaliza de turnat betonul la cheson, iar în noiembrie va începe partea de împingere pe sub liniile de cale ferată, care va ajunge pe poziția finală spre primăvară“, a declarat, joi, viceprimarul Ruben Lațcău într-un video pe care îl puteți vedea AICI.

Operațiunea de împingere a tunelului pe sub liniile de cale ferată, circa 70 de metri, fără oprirea traficului feroviar, va avea loc dinspre rampa de pe strada Gării spre rampa de pe Calea Bogdăneștilor și va dura două – trei luni, în funcție de ce se află în subteran, pe sub linii.

Pasajul Solventul, în lungime de 87 metri, cu șosea cu două benzi pe sens, linie dublă de tramvai, trotuare și piste de biciclete, va asigura legătura între Dâmbovița și Ronaț și va degreva traficul din oraș.

Investiția Primăriei Timișoara are o valoare de 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin programul Anghel Saligny.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole