Timiș: două focare de pesta micilor rumegătoare sunt încă active în comuna Jamu Mare – 280 de oi nu au fost extrase din focar

Două focare de pesta micilor rumegătoare sunt încă active în județul Timiș, la Clopodia.

Au fost dispuse măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii, însă animalele nu au putut fi înlăturate din cauza unor probleme juridice, spune directorul executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Marian-Sandu Fekete.

La nivelul județului, avem două focare cu aproximativ 280 de capete de ovine, pe care încă nu am reușit să le extragem de acolo din cauza unor probleme juridice cu proprietarii. Fac precizarea că pesta micilor rumegătoare nu afectează oamenii. Nu există nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă un impact la nivel social și din punct de vedere economic. Ambele focare le avem în localitatea Clopodia, comuna Jamu Mare”, spune Marian-Sandu Fekete.

Pentru protejarea zonei contaminate, în vederea evitării răspândirii virusului, s-au stabilit două zone circulare de protecție şi supraveghere, de până la 3 km, şi respectiv 25 km, în jurul focarelor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole