Timișoara: Spitalul Județean se va extinde – va fi construit un nou corp de clădire cu 284 de paturi – vor fi 6 săli noi de operații și 3 spații pentru radioterapie și radiochirurgie – costă 200 de milioane de euro

Spitalul Județean din Timișoara se va extinde.

Anunțul a fost făcut de președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis.

“In primăvara acestui an, in timpul campaniei electorale promiteam ca vom extinde Spitalul Județean din Timișoara. Acum am reusit sa obținem avizul de oportunitate pentru construirea unui nou corp de clădire la Spitalul Județean. Noul corp de cladire care va avea o suprafața utila de aproape 40.000 mp va permite înființarea in premiera a unui pol neurovascular care va include o parte de politraumatologie si o zona de chirurgie de inalta precizie“, a anunțat Alfred Simonis pe pagina sa de Facebook.

Noul corp de clăire va costa 200 de milioane de euro.

Prin înființarea acestuia vom reuși sa transferam 284 de paturi de spital, vom avea 6 săli de operații si trei spatii special amenajate pentru radioterapie si radiochirurgie. Astfel va creste in continuare calitatea actului medical pe care il vom oferi la Spitalul Județean Timișoara. In același timp va fi modernizata si o suprafața de peste 6000 de mp din actuala clădire principala a unității sanitare. Bugetul pentru aceasta noua investiție este de 200 de milioane de euro“, a mai precizat președintele PSD Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole