Dominic Fritz: am început lucrările la parcul din Piața Crucii – plantăm arbori, plante perene, refacem suprafețele înierbate – urmează o toamnă lungă cu lucrări la spații verzi

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat vineri că au început lucrările pentru modernizarea unui nou parc din oraș.

Este vorba despre parcul aflat în Piața Crucii din zona Elisabetin, în apropiere de Piața Bălcescu.

Am început lucrările în Parcul Piața Crucii, din Elisabetin. Urmează o toamnă lungă cu lucrări la spații verzi și plantarea a peste 2.500 de copaci în tot orașul. Câteva din lucrările pe care le facem aici: modernizăm aleile, schimbăm mobilierul urban cu unul modern, suplimentăm iluminatul public, refacem canisita, plantăm arbori și plante perene și refacem suprafețele înierbate“, a declarat Dominic Fritz.

Recent, primarul Timișoarei a mai precizat că un parc va fi construit și pe Calea Aradului în zona Grigore Alexandrescu unde primăria deține un teren primit de la Ministerul Apărării.

De asemenea, Primăria Municipiului Timișoara a demarat studiul de fezabilitate pentru amenajarea unui parc nou de 2 hectare în sudului orașului, în cadrul proiectului european pentru construirea unui campus de învățământ dual și care a deservi locuitorii din Ciarda Roșie, Soarelui, precum și elevii de la viitorul campus.

Anul acesta, municipalitatea a mai amenajat două parcuri noi: unul pe malul Begăi, vizavi de Universitatea Politehnica Timișoara, și Parcul Lunei. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole