Timișoara: noi acțiuni de dezinsecție terestră împotriva țânțarilor – stropirile se efectuează pe toată raza orașului între 10 și 16 septembrie

Primăria Municipiului Timișoara continuă și în luna septembrie cu seria tratamentelor de dezinsecție terestră pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora pe domeniul public al orașului.

Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 10.09.2024 – 16.09.2024, între orele 22:00 – 06:00 , în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor.

Stropirile se efectuează pe toată raza orașului Timișoara. Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici să evite să stea în zonele de acțiune, pentru a preveni eventualele incidente neplăcute. Totodată, recomandăm apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire. Precizăm că personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislația în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecție corespunzător“, se arată într-un comunicat de presă.

Municipalitatea susține că produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii: Cymina Plus (având substanţă activă Cipermetrina, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, pentru activitatea de dezinsecţie terestră, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent) șiVectobac WG (având substanța activă Bacillus thuringiensis subsp. israelensis, pentru serviciile de dezinsecție exterior – combatere larve, cu o concentrație a soluției de lucru de 1 kg. produs în 10 L/apă). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).   

Recomandările noastre

Cele mai citite articole