Dominic Fritz: amplasăm containere pentru colectarea deșeurilor textile în cartiere – în Piața Dacia, Piața 700, Piața Traian, Intrarea Doinei și zona Soarelui

În curând, timișorenii vor avea unde să își lase gratuit textilele uzate sau deteriorate, fără costuri suplimentare și fără bătăi de cap.

Primăria Timișoara și societatea CVS Recycling SRL vor colabora pentru colectarea și reciclarea articolelor textile uzate de la timișoreni. Cinci containere de mari dimensiuni (2 mc/fiecare) vor fi amplasate în diferite locații din Timișoara, pentru ca cetățenii să se poată debarasa gratuit de hainele și materialele textile vechi.

Aceste deșeuri vor fi apoi reciclate printr-un proces ecologic, care nu poluează mediul. Societatea este autorizată să desfășoare aceste activități din punct de vedere al protecției mediului.

Amplasăm containere pentru colectarea deșeurilor textile în cartiere. Mai multe locuri pentru mai multe tipuri de deșeuri e una din cele mai dese probleme în discuțiile cu timișorenii. Am aprobat în Consiliul Local parteneriatul cu societatea care după colectare se va ocupa și de reciclarea acestor deșeuri textile. Containerele le amplasăm în Piața Dacia, Piața 700, Piața Traian, Intrarea Doinei și zona Soarelui. În același timp, avem în lucru deschiderea a 4 centre de colectare, pentru care avem finanțare prin fonduri PNRR. Aici timișorenii vor putea arunca deșeuri care acum nu pot fi depozitate nici în pubela neagră, nici în cea galbenă. Pentru centrele care vor funcționa pe Aleea Pădurea Verde, Calea Dorobanților și Calea Moșniței am terminat studiul de fezabilitate și pregătim licitația pentru execuție. Pentru centrul de pe Calea Șagului – care se va întinde pe un teren de 2,5 hectare – suntem pe final cu studiul de fezabilitate, după care urmează licitația pentru execuție“, a declarat primarul Dominic Fritz.

Prin acest proiect, Primăria Timișoara continuă, extinde și diversifică modalitățile de gestionare sustenabilă a deșeurilor.

Horticultura S.A. face angajări

S.C Horticultura S.A. caută oameni care doresc să se alăture echipei în toate activitățile ce țin de organizarea și aranjarea spațiilor verzi. Posturile disponibile: Muncitori necalificați – 15 posturi Dulgher-…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole