Timișoara: Ziua Ucrainei va fi sărbătorită pe 24 august în Piața Victoriei – degustare cu delicii ucrainene, târg de solidaritate și muzică din comunitatea locală – “Ucraina suntem noi“

Ucraina suntem noi”.  

Din primele zile războiului din Ucraina, ucrainenii cântă această bine-cunoscută melodie, indiferent de locul în care se află: în Ucraina fără electricitate, pe linia frontului sau refugiați în alte țări.

La Timișoara este marcată, pentru al treilea an consecutiv, ”𝑍𝑖𝑢𝑎 𝐼𝑛𝑑𝑒𝑝𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛𝑡̦𝑒𝑖 𝑈𝑐𝑟𝑎𝑖𝑛𝑒𝑖”, cântând împreună în Piața Victoriei.

Ziua Independenței este ziua națională a Ucrainei, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică pe 24 August 1991.

Așa că, 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞 𝟐𝟒 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖:𝟎𝟎, cu toții suntem invitați: comunitatea ucraineană, prietenii români și întreaga comunitate din Timișoara – să ne alăturăm celebrării împreună a Zilei Independenței Ucrainei. Pentru că 𝑈𝑐𝑟𝑎𝑖𝑛𝑎 𝑖̂𝑛𝑠𝑒𝑎𝑚𝑛𝑎̆ 𝑚𝑢𝑧𝑖𝑐𝑎̆, care de-a lungul anilor poartă valorile și identitatea națională și îi ajută să continue să lupte pentru libertate. Pentru că Ucraina este bogată în artă. Pentru că 𝑈𝑐𝑟𝑎𝑖𝑛𝑎 𝑖̂𝑛𝑠𝑒𝑎𝑚𝑛𝑎̆ 𝑚𝑎̂𝑛𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ delicioasă. Pentru că 𝑈𝑐𝑟𝑎𝑖𝑛𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑒𝑖! Curajoși, sinceri și similari la suflet și ca mentalitate, cu românii”, se arată într-un anunț public.

Programul evenimentului cuprinde o 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐔𝐜𝐫𝐚𝐢𝐧𝐚 „Ucraina este…”, un 𝐭𝐚̂𝐫𝐠 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭̦𝐢𝐞 „Ucraina este bogata in arta„, 𝐝𝐞𝐠𝐮𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐮𝐜𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐧𝐞 „Ucraina este mâncare” și un 𝐫𝐞𝐜𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐞 𝐦𝐞𝐥𝐨𝐝𝐢𝐢 𝐮𝐜𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐧𝐞 din toate timpurile interpretate de cântăreți din comunitatea locală – profesioniști alături de trupa ucraineană Farba Kingdom și amatori, în centrul Timișoarei.

Un eveniment organizat de LOGS și FAINA UA in colaborare cu DAS, FITT ș UUR, cofinanțat de TechSoup și MindHive și prin proiectul Timișoara Refugee Art Festival 8, parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole