Timișoara: Festival de cartier la FABER – este inspirat de fabrica 1 iunie și de poveștile țesute în fabrica timișoreană de textile cu picnic muncitoresc gătit

Centrul cultural independent FABER organizează primul său Festival de cartier, în data de 17 august.

Numele evenimentului, Secrete Întrețesute, este inspirat de fabrica 1 iunie și de poveștile țesute în cadrul acesteia în viețile celor care i-au trecut pragul.

Festivalul își propune să aducă împreună locuitorii cartierului Fabric, să se cunoască, să interacționeze și să sărbătorească comunitatea din care fac parte.

Festivalul se va desfășura în intervalul orar 10:00 – 14:00, pe toată durata căruia vor cânta artiști și DJ locali: Lemarian & 150 Stoka (Octavian Horvath) și Dissidance. Vizitatorii sunt invitați să guste din picnicul muncitoresc gătit de AMBASADA. Meniul picnicului va fi conceput în cadrul unui atelier la AMBASADA, unde vor fi culese povești și rețete ale oamenilor din cartier. Un război de țesut va fi prezent în festival, la care vor țese și vor povesti foste muncitoare din fabrici de textile timișorene. Cei curioși pot încerca și ei să țese la război sub îndrumarea lor. În plus, copiii vor participa la activități culturale susținute de creativi din cartier“, au transmis organizatorii.

Ateliere:

• Atelier de imprimare 3D cu Lapsus, 12:00 – 14:00

• Atelier cu Waeste Wear 10:00 – 12:00

• Atelier de lumânări ecologice cu OilRight 10:30 – 11:30

• Atelier Kamishibai cu Casa Jakab Toffler și Minitremu 12:00 – 14:00

• Atelier ”Frames of Memory: Laboratorul de fotografie Pinhole” organizat de Art Encounters (va avea loc cu o zi înainte, vineri, între 18:00 – 20:00)

Participarea la festival este gratuită.

În plus, în cadrul proiectului Secrete Întrețesute, FABER culege poveștile oamenilor care au lucrat în fabricile de textile din Timișoara.

Scopul inițiativei este de a crea un mare album de amintiri despre viața și munca din fabrici și de a povesti despre ce a fost și despre ce urmează să fie aici.

Oricine a lucrat într-o fabrică de textile din oraș poate contribui, trimițând pe adresa de email comunicare@faber.ro o amintire sau completând formularul online: https://bit.ly/scrie-ne-povestea Puteți lăsa în scris povestea la FABER, pe Splaiul Peneș Curcanul 4-5, de luni până vineri între 10:00 și 18:00 sau îi găsiți în fiecare zi de marți, de la 9:00 la 12:00, în piața Badea Cârțan, până în data de 31 august“, mai arată sursa citată.

Proiect finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole