Dominic Fritz: am demolat construcțiile ilegale și am cărat tot gunoiul de pe terenul eliberat acum o lună în Blașcovici

Marți dimineața, pe 25 iunie, echipele Primăriei Timișoara s-au deplasat în cartierul Blașcovici, pe strada Semicerc, unde un teren public de aproape 2.000 mp a fost ocupat ilegal de o familie care și-a făcut casă aici.

Aceștia au început acum mai bine de zece ani să ocupe terenul treptat, începând cu câteva construcții improvizate și în final au ridicat o casă cu mai multe anexe și au îngrădit curtea cu o mare poartă de fier.

Primăria a început demolarea tuturor construcțiilor, care niciuna nu era autorizată sau intabulată, pentru a elibera terenul aflat în proprietate publică.

Lucrările de demolare executate de echipele COLTERM sunt gata și se lucrează la eliberarea terenului.

Cele 30 de tone de deșeuri din demolare au fost transportate sau preluate spre neutralizare.

La fața locului, mai sunt aproximativ 500 de tone de deșeuri amestecate, care vor fi preluate de RETIM în zilele următoare. 

Vineri, primarul Dominic Fritz, a spus că terenul a fost curățat complet.

Terenul pe care l-am eliberat acum o lună în Blașcovici e lună și bec. Am demolat construcțiile ilegale și am cărat tot gunoiul de acolo. De pe 2.000 de mp de teren am scos 700 (!) de tone de gunoi. Acum mai bine de 10 ani, pe acest teren proprietate a orașului au apărut niște barăci improvizate. Care au tot crescut, până au ajuns casă, cu gard mare, de fier. În mai am semnat dispoziția de demolare și în iunie am trecut la curățarea terenului. Acum, terenul e curat și îngrădit, și în funcție de nevoile cartierului va primi o nouă destinație în beneficiul timișorenilor“, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole