Timișoara: jucătoarea de tenis Anca Todoni se apropie de intrarea în top 100 în clasamentul WTA după parcursul de la Wimbledon

Jucătoarea de tenis din Timișoara, Anca Todoni, 19 ani, se apropie de intrare în top 100 WTA.

Anca Todoni care a fost eliminată în turul al doilea la Wimbledon, la prima ei apariție pe tabloul unui turneu de Grand Slam, de către locul doi mondial Coco Gauff, se află acum pe locul 142 WTA.

Anca Todoni a ajuns pe tabloul principal de la Wimbledon după ce a trecut de calificări, învingându-le pe Makarova, Birrell și Parrizas-Diaz cedând un singur set, a trecut în primul tur de Olga Danilovic, cu scorul de 7-5, 6-1.

Datorită parcursului bun pe care l-a avut la cel de-al treilea turneu major al anului, Anca Todoni va înregistra un salt impresionant în clasamentul mondial, de nu mai puțin de 24 de poziții.

Dacă până acum cel mai sus urcase până pe 136 WTA, Anca Todoni va ajunge până pe 118 în clasamentul care va fi dat publicității pe data de 15 iulie, după încheierea turneului major pe iarbă.

E fără doar și poate un progres remarcabil pentru sportiva de 19 ani născută la Timișoara, mai ales dacă ne gândim că 2024 este de departe cel mai bun an al său. În februarie, Todoni și-a făcut debutul în circuitul WTA participând la Transylvania Open, după ce a primit un wildcard din partea organizatorilor evenimentului de la Cluj.

În aprilie, clasată pe locul 217, ea s-a calificat pe tabloul principal de simplu la Copa Colsanitas 2024 din Bogota, Columbia, și a învins-o pe Lucrezia Stefanini în primul tur.

Ca urmare, ea a ajuns atunci în Top 200 în clasament.

Ulterior, în iunie, ea a câștigat primul său titlu WTA 125 la Bari, învingând-o pe Panna Udvardy în finală și a avut așadar posibilitatea să pătrundă în Top 150, atingând poziția 136 WTA pe 10 iunie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole