Timișoara: Festivalul Timiș 4 All – eveniment care promovează diversitatea culturală și dialogul – ateliere de muzică, competiții sportive și gastronomie locală

Consiliul Județean Timiș, în colaborare cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” și cu sprijinul UNHCR, invită timișorenii să ia parte la deschiderea Festivalului „Timiș 4 All”, în 20 iunie 2024 cu începere de la 9:30, la sediul universității.

Acest eveniment celebrează diversitatea culturală și promovează dialogul, printr-o serie de activități interculturale, sportive și de gastronomie.

Organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Refugiaților, festivalul este parte a proiectului EU-BELONG implementat de Consiliul Județean Timiș din fonduri europene, prin Fondul pentru azil, migrație și integrare al Uniunii Europene.

Celebrăm astfel diversitatea și promovăm dialogul intercultural. Am pregătit o zi intensă de ateliere, mese rotunde și competiții sportive la care vă așteptăm cu drag să participați: • Atelier de muzică și spectacol de talente. Bucurați-vă de cântece emoționante, dansuri captivante, povestiri, poezii și acte de actorie, într-o celebrare de neuitat a diverselor talente și expresii creative. • Atelier de folclor timișean. Descoperiți tradițiile vibrante ale județului Timiș prin prezentări captivante, costume colorate și dansuri pline de viață. • Țara mea, povestea mea, identitatea mea. Explorați esența identității prin narațiunile participanților de diverse origini, prin povestiri despre tradiții, valori personale și momente reflexive. • Atelier culinar. Învățați arta gătirii preparatelor pe bază de făină de către diferite culturi, prin demonstrații apetisante. • Masă rotundă despre educația ecologică. Alăturați-vă discuțiilor captivante despre sustenabilitate în Timiș, unde vom explora propuneri inovatoare pentru armonizarea vieții umane cu mediul înconjurător, având ca obiectiv un viitor prosper și ecologic. • Competiții sportive de tenis, baschet, fotbal și volei pe plajă. Sportivii de toate nivelurile sunt invitați să își demonstreze abilitățile și spiritul competitiv într-un mediu dinamic dar amical, pentru a garanta momente sportive memorabile, se arată într-un comunicat de presă.

Programul Festivalului „Timiș 4 All”

Atelier de muzică și spectacol de talente. Bucurați-vă de cântece emoționante, dansuri captivante, povestiri, poezii și acte de actorie, într-o celebrare de neuitat a diverselor talente și expresii creative.

Moderator: prof.dr. Ingrid NICOLAESCU, coordonatorul Biroului de Integrare Multiculturală

Ora 09:30 Deschiderea oficială

Locație: SALA SENATULUI USVT (Clădirea Bibliotecii, etaj 1)

Cuvânt de bun venit:

Prof.univ.dr. Cosmin Alin POPESCU – rectorul Universității de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara

Urmează intervenții ale: dl. Alexandru PROTEASA, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș; dl. Cosmin TABĂRĂ-AMÂNAR, viceprimarul orașului Timișoara; dl. Raul AMBRUȘ, subprefectul Județului Timiș, dna Camelia NIȚU-FRĂȚILĂ, coordonator centru de tranzit în regim de urgență și al răspunsului la situația refugiaților în partea de vest a României

Atelier de folclor timișean. Descoperiți tradițiile vibrante ale județului Timiș prin prezentări captivante, costume colorate și dansuri pline de viață. Moderator: dr. Adela POPA, șef Birou cultură, învățământ, minorități, sport și culte

Locație: CAMPUS USVT

Ora 11:00

Țara mea, povestea mea, identitatea mea. Explorați esența identității prin narațiunile participanților de diverse origini, prin povestiri despre tradiții, valori personale și momente reflexive.

Locație: Amfiteatru A2 (Clădire rectorat)

Ora 11:00

Atelier culinar. Învățați arta gătirii preparatelor pe bază de făină de către diferite culturi, prin demonstrații apetisante.

Moderator: dl. Sebastian PAUL

Locație: Facultatea de Inginerie Alimentară

Ora 11:00

Masă rotundă despre educația ecologică. Alăturați-vă discuțiilor captivante despre sustenabilitate în Timiș, unde vom explora propuneri inovatoare pentru armonizarea vieții umane cu mediul înconjurător, având ca obiectiv un viitor prosper și ecologic.

Moderator: conf.dr. Teodor VINTILĂ

 Locație: Sala Senatului (Clădirea Bibliotecii USVT)

Ora 11:00

Competiții sportive de tenis, baschet, fotbal și volei pe plajă. Sportivii de toate nivelurile sunt invitați să își demonstreze abilitățile și spiritul competitiv într-un mediu dinamic dar amical, pentru a garanta momente sportive memorabile. Moderator: conf.univ.dr. Petru Eugen MERGHES, prorector activități sociale și studențești

Locație: Baza Sportivă USVT

Ora 10:30

Recomandările noastre

Cele mai citite articole