VEST: un tânăr de 17 ani grav rănit la evenimentul RoDrag Racing desfășurat pe Aeroportul Arad – a fost lovit de o copertină luată de vânt – este în comă la Spitalul Județean Timișoara după ce a suferit traumatisme la cap şi coloană

Un minor a fost rănit, la un eveniment organizat în incinta Aeroportului Arad, după ce o copertină ancorată de remorca unui tractor a fost luată de vânt şi a căzut.

Băiatul de 17 ani care a fost rănit, sâmbătă, de o copertină ce ar fi fost răsturnată de vânt, la un eveniment pe Aeroportul Arad, este în stare gravă în spital, fiind transferat la Spitalul Judeţean Timișoara în comă, după ce a suferit traumatisme la cap şi coloană.

Reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au declarat, luni, că adolescentul a suferit un „traumatism cranian cu hematom epidural cu efect de masă”, fracturi costale multiple şi un traumatism la coloana vertebrală fără afectarea măduvei. El a ajuns la spital în stare de comă de gradul I şi a fost transferat la Spitalul Judeţean Timişoara, pe secţia de neurochirurgie.

Poliţiştii arădeni continuă cercetările, urmând să stabilească împrejurările în care a avut loc accidentul, după ce unii spectatori au spus că nu o rafală de vânt a răsturnat copertina, ci jetul de aer al unui camion modificat, care ar fi avut motor de avion şi participa la o competiție privată de tip drag racing. Organizatorii competiţiei spun însă că vântul ar fi răsturnat cortul.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad informase, sâmbătă, că în cadrul unui eveniment organizat pe Aeroportului Arad, „o copertină ancorată de remorca unui cap tractor, ar fi fost dislocată din cauza unei rafale de vânt, şi ar fi căzut”.

În urma acestui incident a fost rănit un minor de 17 ani, din judeţul Bacău, care a fost transportat la spital pentru investigaţii de specialitate şi acordarea de îngrijiri medicale„, au precizat reprezentanţii IPJ Arad.

Organizatorii au transmis pe pagina de Facebook că se vor lua măsuri de siguranță suplimentare.

Astăzi (n.r. sâmbătă), în timpul pauzei programate, în afara competiției și în afara ariei de concurs, un cort al unuia dintre invitați a fost luat de o rafală de vânt, ducând la accidentarea unui spectator. Dorim să informăm că spectatorul în cauză a suferit un hematom, fiind imediat transportat la spital pentru investigații suplimentare, iar la momentul postării 18:30, am fost informați că acesta se află în afara oricărui pericol. Vom reveni cu detalii despre acest incident. În acest moment, dorim să salutăm promptitudinea și profesionalismul echipei SMURD, care a intervenit imediat pentru acordarea primului ajutor. Sănătatea și siguranța participanților și a spectatorilor noștri reprezintă o prioritate pentru noi si vom lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor. Vă mulțumim pentru înțelegere și sprijinul acordat”.

Polițiștii fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole